Joke ter Stege roept op mee te werken aan een Burgerberaad over klimaat in Wageningen
Joke ter Stege roept op mee te werken aan een Burgerberaad over klimaat in Wageningen Joke ter Stege

Praat mee op 8 juni: concreet actieplan voor klimaatburgerberaad in Wageningen

29 mei 2022 om 12:44 Activiteiten Deel je nieuws

WAGENINGEN Twee Wageningse burgers organiseerden afgelopen maand twee G1000 cafés over een klimaatburgerberaad in Wageningen.

Op 8 juni willen de initiatiefnemers graag hierover verder in gesprek gaan met Wageningse inwoners. Samen aan de slag met ideeën om het Burgerberaad zo snel mogelijk van de grond te krijgen in Wageningen.

De stichting G1000.nu, een onafhankelijke organisatie die burgerberaden door het hele land begeleidt en faciliteert, heeft tijdens deze cafés alle “ins” en “outs” van een burgerberaad gedeeld.

Joke ter Stege, één van de initiatiefnemers: “Klimaatverandering gaat ons allemaal raken, het is volgens mij logisch, eerlijk en nodig dat we met elkaar plannen maken en gedachten uitwisselen over wat voor ons belangrijk is. We willen zoveel mogelijk Wageningers hierbij betrekken, ‘iedereen moet de kans hebben om mee te beslissen over de toekomst’

Tijdens de G1000 cafés was er een open gesprek, waarin Wageningers en lokale politici aangaven wat zij als belangrijk achten voor een Wagenings klimaatburgerberaad. Remco van der Stoep, namens G1000 betrokken bij de cafés, vertelt: “De belangstelling voor het Burgerberaad in Nederland neemt toe. Op allerlei plekken in het land worden lokale en regionale Burgerberaden gehouden. Deze steun vanuit de gemeenschap is hoopgevend, zo laten burgers en organisaties aan de politiek zien dat zij zich willen inzetten voor een gezamenlijke dialoog over de toekomst.”

De volgende stap is daarom het uitbreiden van een netwerk van ambassadeurs. Een netwerk van burgers, sleutelfiguren en organisaties in de Wageningse gemeenschap die het idee van een burgerberaad te steunen.

Op 8 juni kun je met elkaar aan de slag met ideeën om het Burgerberaad zo snel mogelijk van de grond te krijgen in Wageningen. Iedereen is daarbij welkom.

Aanmelden kan via klimaatcoalitiewageningen@gmail.com.

De bijeenkomst is bij Thuis, Stationsstraat 32. De inloop is om 19:15u. Eerst is er een korte inleiding voor iedereen die de G1000 cafés gemist heeft. Om 20:00u is er een korte pauze en van 20:15u tot 21.45u zal er vervolgens actief gewerkt worden aan een actieplan. 

Meer weten over burgerberaden? Kijk op de website van www.G1000.nu of lees het boek “En nu is het aan ons” van Eva Rovers, of luister aflevering 7 van de podcast ‘Verhit’ op Spotify.

www.klimaatmars.nl/coalities/wageningen

advertentie
advertentie