Wageningen 1 in actie op Het Binnenveld
Wageningen 1 in actie op Het Binnenveld Florien van Dee

Opnieuw thuis geen winst voor KV Wageningen

29 mei 2022 om 16:14 Sport Deel je nieuws

De korfballers van Wageningen hebben zich zaterdag opnieuw niet van hun beste kant laten zien voor eigen publiek. In de uitwedstrijden werd de volle buit binnen gehaald, maar thuis wil het maar niet lukken dit voorjaar. De eerste aanval van Wageningen kwam heel moeilijk op gang. Tot vijf maal toe bleef de bal amper in het vak door slechte passes en dito afronding. Bij de stand 0-2 werd eindelijk de korf wel snel gevonden door Wouter ter Maaten, die na een lange blessure weer voor het eerst in de basis stond en met zijn allereerste schot trefzeker was. Via een vrije bal liep Meervogels weer iets uit, maar Wageningen zorgde middels 2 doelpunten voor gelijke stand (3-3). De kleine achterstand die al snel volgde werd weer goed gemaakt. Wageningen leek eindelijk na zo’n twaalf minuten het juiste ritme gevonden te hebben al was de afronding nog steeds matig. Wageningen liep zelfs uit naar een 7-4 voorsprong. Helaas stokte het opnieuw aanvallend, waardoor Meervogels weer gelijk kon komen. Ook miste Wageningen in die periode nog een strafworp. Wageningen behield het initiatief, en ging rusten met een 10-8 voorsprong.

De tweede helft hadden beide partijen moeite te korf te vinden . De vijf minuten waren al weer om toen Wageningen het eerst aan zet was. Door twee stippen binnen de minuut kwam Meervogels tot op één punt terug en van afstand stond niet veel later 11-11 op het scorebord. Na tien minuten en een time-out aan Wageningen-zijde, kwamen de blauwwitten weer op voorsprong, maar ook dit keer schoot Meervogels direct daarop raak. Vervolgens was het Meervogels dat op voorsprong kwam, maar dat werd middels een velddoelpunt en een strafworp weer teniet gedaan. Met nog tien minuten te gaan werd aan Wageningen-zijde gewisseld.Wageningen maakte nog 15-16, maar daarna was het helemaal gebeurd met de aanvallende acties aan de blauwwit-zijde. Meervogels wist de korf plots heel makkelijk te vinden en liep uit naar een 15-19 voorsprong. Er werd nog een wissel toegepast, Deen de Jong voor Steven Landman, maar de tijd leek te kort om nog tot een positief resultaat te komen. De eindstand werd nog enigszins draaglijk door doelpunten van Jiske van Brenk, Pim Steenbergen en Deen de Jong (18-19). Oost Arnhem, dat zelf won van de andere nummer twee, Tempo, kon na deze uitslag feest gaan vieren en mag volgend seizoen uitkomen in de Ereklasse. De volgende wedstrijd is opnieuw thuis. Zaterdag 11 juni tegen het al gedegradeerde Heerenveen (14:30 uur).