Rasit Görgülü (Partner, BOX), Lin Zhu (Investor Relations Manager, StartLife) and Jan Meiling (Managing Director, StartLife)
Rasit Görgülü (Partner, BOX), Lin Zhu (Investor Relations Manager, StartLife) and Jan Meiling (Managing Director, StartLife) Guy Ackermans

StartLife en Box gaan partnerschap aan om transformatie naar duurzaam voedselsysteem te versnellen

31 mei 2022 om 08:29 Zakelijk Deel je nieuws

StartLife en Blue Ocean Xlerator (BOX), twee ondernemingsbouwers uit Wageningen, zijn een strategische partnerschap aangegaan om startups met duurzame innovaties voor het wereldwijde voedselsysteem versnelt te laten groeien. De partijen willen tevens de Food Valley samen internationaal nog verder op de kaart zetten en de aantrekkingskracht voor binnen- en buitenlandse startups en scale-ups vergroten. Ze bieden hiertoe een breed scala aan faciliteiten, kapitaal en netwerk.

De twee organisaties kennen elkaar al lange tijd. Jan Meiling, managing director van StartLife: “Het was een kwestie van tijd dat we een partnerschap aan zouden gaan. Onze beide organisatie zetten zich al jaren in om startups de transformatie naar een duurzaam voedsel- en landbouwsysteem te helpen maken. Wij doen dit allebei op een net andere manier. StartLife is een startup accelerator, Box is een ‘venture builder’. Hierdoor vullen we elkaar juist zo goed aan.”

Rasit Görgülü, partner bij BOX, legt uit: “Wij pakken technologische innovaties al op vanaf het moment dat het nog ruwe ideeën zijn. Als wij kansen zien voor een nieuwe technologie, dan vormen we hier zo nodig zelf een ondernemersteam omheen. Met onze eigen R&D bedrijven kunnen wij ook actief bijdragen aan geavanceerde productontwikkeling. Uiteraard investeren wij ook met kapitaal. Bij iedere startup kijken wij wat nodig is en wat we kunnen bijdragen.”

Transformatie naar duurzaam voedselsysteem

“We delen de ambitie om de voedselsysteem duurzaam te transformeren,” legt Görgülü uit. “Denk hierbij aan ontwikkelingen als plantaardige eiwitten, duurzaam zuivel en vleesvervangers. We weten dat deze transformatie hard nodig is en ook zo snel mogelijk moet plaatsvinden. Dit vraagt gerichte en gezamenlijke inspanning. Door onze krachten te bundelen en impactvolle innovaties actief te ondersteunen kunnen we deze transformatie versnellen.”

Oproep aan startups

StartLife en Box geloven sterk in de kracht van samenwerking, met elkaar, met startups en alle partijen in het Food Valley ecosysteem.

Meiling: “Nu we onze krachten gebundeld zijn, kunnen we ons gezamenlijke ondersteuningsproces gaan stroomlijnen en grootse successen helpen realiseren. Startups die graag gebruik maken van onze ondersteuning, nodigen wij van harte uit om zich bij StartLife te melden. Op naar een duurzaam voedselsysteem, geen tijd om te verliezen!”

Rasit Görgülü (Partner, BOX), Jan Meiling (Managing Director, StartLife) schudden handen
Lin Zhu (Investor Relations Manager, StartLife) and Rasit Görgülü (Partner, BOX) hangen logo's op aan StartLife's partnermuur
advertentie
advertentie