Afbeelding
Guy Ackermans

Zeldzame koninklijke onderscheiding voor Louise O. Fresco bij afscheid WUR

2 juni 2022 om 09:28 Overig

WAGENINGEN Aan professor Louise O. Fresco is woensdag 1 juni 2022 een koninklijke onderscheiding uitgereikt door minister Robbert Dijkgraaf (Ministerie Onderwijs Cultuur en Wetenschap).

Fresco rondde 1 juni 2022 haar rol als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research af. Zij ontving de onderscheiding tijdens haar afscheid in Wageningen.

De koninklijke onderscheiding ‘Commandeur in de orde van de Nederlandse leeuw’ is aan Louise O. Fresco toegekend, als erkenning voor haar onnavolgbare inzet voor de samenleving. Als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research (WUR) was Louise O. Fresco eindverantwoordelijk voor Wageningen University en voor stichting Wageningen Research.

Onder haar leiding is de maatschappelijke positie van WUR versterkt en de zichtbaarheid in het maatschappelijk debat vergroot.

Fresco kreeg tijdens haar afscheid ook de Borlaug Penning uitgereikt door de voorzitter van de World Food Prize Foundation. Daarmee eert de Amerikaanse organisatie het werk van Fresco en WUR rondom het gedachtengoed van Nobelprijswinnaar Norman Borlaug.

Afbeelding
advertentie
advertentie