Hondencoach Demelza met 2 van haar honden
Hondencoach Demelza met 2 van haar honden www.buitenlandsehondencoach.nl

‘’Ik kan niet meer tegen het geblaf, uitvallen, de vernielzucht of de hoge energie van het beestje.’’

9 juni 2022 om 11:52 Lokaal Deel je nieuws

De afgelopen 2 jaar hebben meer mensen gekozen voor een hond als huisdier. Asiels raakte leeg en overal ter wereld werden honden vandaan gehaald om aan de groeiende vraag te voldoen, daarmee groeide ook de markt voor broodfok. Veel mensen keken uit naar de dag dat ze hun hond op konden halen, maar met het sluiten van de hondenscholen tijdens de pandemie, bleek voor veel baasjes dat opvoeding een stuk lastiger is dan ze dachten. Het zorgde ervoor dat baasjes niet zo goed wisten hoe ze in bepaalde situaties moesten handelen. Op forums worden massaal goedbedoelde adviezen gegeven. Maar deze goedbedoelde adviezen kunnen anders uitpakken, wanneer je iets toepast wat helemaal niet op jouw hond van toepassing is. Het gevolg? Onhandelbare ‘’coronahonden’’. En nu we weer onze vrijheden terug hebben gekregen, minder tijd hebben voor wandelingen en graag weer de deur uit gaan, is de zorg voor een hond een stuk gecompliceerder dan we hadden verwacht. Veel baasjes zitten daarom ook met hun handen in het haar, fietsers, honden, wandelaars en soms zelfs een voorbijrijdende auto kan niet ‘’normaal’’ worden gepasseerd.

‘’Ik kan niet meer tegen het geblaf, uitvallen, de vernielzucht of de hoge energie van het beestje.’’ Zeggen baasjes soms in tranen aan de telefoon. De lieve pup wordt groot en brengt uitdagingen met zich mee. Nu sta je op het punt dat je hond niet meer je lieve pup en metgezel is, maar zorgt voor onrust, stress en vermoeidheid. Onze hond ervaart dat ook, daarom deelt Demelza, (Buitenlandse Hondencoach) graag een tip met hondenbaasjes.

Tientallen jaren geleden hadden onze honden een baan. Ze voelden zich nuttig en werkten hard. Maar in Nederland waar iedereen hard werkt, weinig vrije tijd heeft en veel stress om ons heen aanwezig is, is er een groep werkeloze die ontzettend graag wil werken. Onze hond!

Het is ontzettend belangrijk dat je jouw hond intellectueel uitgedaagd. Geef je hond geen eten meer uit zijn voerbak, maar strooi het uit in het gras of stop het in een voerbal. Mentale uitdaging zorgt voor gezondheid, geluk en tevredenheid. Dat komt omdat een gelukshormoon wordt aangemaakt als de hond zijn hersenen laat werken. Natuurlijk is het niet de oplossing voor gedragsproblemen, maar je helpt je hond wel al een klein beetje. Als je ergens tegenaanloopt, schaam je niet maar zoek hulp, dat scheelt frustratie voor jou en voor je hond. Gun jij je hond meer uitdaging?

advertentie
advertentie