Eline van Kuijk kijkt uit naar haar bijzondere reis naar Nepal voor het goede doel.
Eline van Kuijk kijkt uit naar haar bijzondere reis naar Nepal voor het goede doel. (Foto: )

Bergen verzetten voor het goede doel

Door Kees Stap

Eline van Kuijk gaat eind oktober een reis maken naar Nepal. Niks bijzonders zou je zeggen, maar het is niet zomaar een vakantie. Ze gaat op reis om geld in te zamelen voor een goed doel. Daarvoor gaat ze in Wageningen twee evenementen organiseren.

WAGENINGENZe is nog nooit buiten Europa op reis geweest en op weg naar Nepal gaat ze pas voor de tweede keer in haar leven vliegen. Toch was Eline meteen enthousiast toen ze hoorde over de Namasté Foundation en de jubileumreis die deze organisatie aanbiedt. "Een vriendin vertelde over de Namasté Foundation. Deze stichting geeft alleenstaande moeders in Nepal een ondernemerstraining en een kleine lening. Daarmee kunnen ze op eigen kracht een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen opbouwen. Ik investeer mijn tijd en geld in dit project omdat het perfect aansluit bij hoe ik denk dat mensen het beste geholpen kunnen worden. Ik ben zelf pedagoog en moeder van vier kinderen en mijn uitgangspunt is: gaat het goed met de moeders, dan gaat het goed met de kinderen. Dat is een heel belangrijke waarde."

De Namasté Foundation bestaan tien jaar en daarom is er dit jaar een jubileumreis. Eline gaat vanaf 25 oktober met negen anderen naar Nepal om daar in de Himalaya te wandelen. "Het wordt een pittige reis, maar ik heb er zoveel zin in. We gaan een aantal projecten van de Namasté Foundation bezoeken en daarna gaan we de bergen in voor een trekking langs toppen tot wel 4500 meter hoogte."

De stichting heeft als doel om dit jubileumjaar 50.000 in te zamelen. Eline wil daar ook haar steentje aan bijdragen. "Daarom ga ik in Wageningen twee acties organiseren om geld in te zamelen. Het is heel fijn dat Sportcentrum De Plataan en het Heerenstraat Theater meteen bereid waren om hieraan mee te werken."

Dans en film

Samen met Sportcentrum De Plataan en de Nepalese dansgroep Shaanti Dal is er op zondag 20 oktober vanaf 11.00 uur een Nepalees uurtje. De dansgroep geeft een optreden en daarna verzorgen zij een dansles, waarin iedereen mee kan doen met een Nepalese dans. Na afloop is er voor iedereen een toepasselijk Nepalees hapje of drankje. Wie mee wil dansen, of alleen wil komen kijken, is van harte welkom. Eline vraagt 5 euro entree voor het goede doel, maar meer geven mag natuurlijk ook. Aanmelden kan bij de receptie van Sportcentrum De Plataan of via info@sportengezondheiddeplataan.nl. Na Eline's reis naar Nepal is er op dinsdag 12 november een speciale avond in het Heerenstraat Theater met een film en speciale acties. Daarover komt later meer informatie.

www.namastefoundation.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden