Ed Dolphijn en Jeroen van der Grijn willen zo min mogelijk dozen verhuizen naar de nieuwe winkel. (foto: Kees Stap)
Ed Dolphijn en Jeroen van der Grijn willen zo min mogelijk dozen verhuizen naar de nieuwe winkel. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Intersport Winners gaat verhuizen

Door Kees Stap

De spandoeken hangen er al een paar maanden. En er wordt hard gewerkt op het Plantsoen in het oude postkantoor. Er moet de komende weken nog het nodige gebeuren, maar in de herfstvakantie opent de sportzaak van Intersport Winners hier de deuren.

WAGENINGEN - Na 36 jaar Intersport Winners op de Churchillweg, gaat de sportzaak dus verhuizen. Eigenaren Jeroen van der Grijn en Ed Dolphijn leggen uit waarom. "We zijn hier uit ons jasje gegroeid. Al langer zochten we een nieuwe geschikte locatie in Wageningen en bij voorkeur in het centrum. Dat viel niet mee, maar vorig jaar kwam het oude postkantoor op de markt. Dat paste perfect bij onze plannen. Daar hebben we 850 vierkante meter tot onze beschikking. Daarmee kunnen we een breder assortiment op een overzichtelijke manier presenteren. Zo gaan we het assortiment voor voetbal, hockey en running uitbreiden. Ook onze wintersportafdeling krijgt een nog ruimere keuze."

Mooie etalage

Voordat de winkel op de nieuwe locatie kon openen, moest er flink verbouwd worden. "Van buiten is het kunstwerk bij de entree behouden, dat was een eis van de gemeente", leggen Ed en Jeroen uit. "Ook de ramen aan de buitenkant houden de originele details, maar we kunnen dat wel combineren met een mooie etalage. Van binnen is het wel heel anders geworden. Ruim en overzichtelijk. En uiteraard energiezuinig, zo hebben we overal mooie led-verlichting."

Centrum

Intersport Winners is ook blij met de verhuizing naar het centrum. "We komen op een mooie plek vlakbij bijvoorbeeld de HEMA, waar veel mensen komen. Onze collega winkeliers in het centrum zijn ook blij met onze komst. Wij hebben al allerlei mooie plannen om in samenwerking met onze collega's leuke activiteiten te organiseren. De entree van de stad in de Junusstraat krijgt op deze manier een nieuwe boost. Ook de bereikbaarheid van de nieuwe locatie is voor ons een pluspunt. Zo krijgen we achter onze winkel acht parkeerplaatsen op eigen terrein. Die kunnen we echter helaas de eerste negen maanden nog niet gebruiken. Boven de winkel komen namelijk appartementen en de aannemer heeft het parkeerterrein nog nodig voor zijn materialen.

Leegverkoop

Voordat de verhuizing een feit is, houdt Intersport Winners de komende weken op de Churchillweg 31/33 nog een leegverkoop. "We willen zo weinig mogelijk verhuisdozen vullen", lachen Ed en Jeroen. "Daarom zijn alle artikelen, uitgezonderd de nieuwe collectie, scherp afgeprijsd. Absoluut de moeite waard om tot en met zaterdag 19 oktober ook hier nog even langs te komen. En de week daarna natuurlijk naar de nieuwe winkel op het Plantsoen. De verhuizing gaan we vieren met mooie aanbiedingen. Hou daarvoor de komende weken onze advertentie in De Stad Wageningen in de gaten."

Meer berichten