Kees Klomp en Vincent Blok (van links naar rechts)
Kees Klomp en Vincent Blok (van links naar rechts) ontwerp: Talitha Vlastuin

Kees Klomp & Vincent Blok aanwezig bij uniek evenement: Wageningen Verwondert!

11 juni 2022 om 12:36 Sport Deel je nieuws

Wageningen is een prachtige stad, daar zullen de meeste inwoners het met elkaar over eens zijn. Het is een unieke plek met veel verschillende leefwerelden, achtergronden en talenten. Er valt veel van elkaar te leren, maar doen we dit wel genoeg? Om de verbinding op te zoeken organiseert Thuis! op 23 juni een uniek evenement genaamd ‘Wageningen Verwondert’. Tijdens deze avond staat verwondering centraal en gaat Thuis in gesprek met twee bijzondere gasten: Kees Klomp & Vincent Blok.  

Kees is dé voorvechter van de Betekeniseconomie in Nederland. Hij stelt dat de ecologische, sociale en individuele kosten van het huidige economische systeem zo hoog geworden zijn, dat er sprake is van een existentiële crisis. Het is daarom voor hem noodzakelijk om op zoek te gaan naar een volledig nieuw economisch narratief waarin juist de ecologie centraal staat. Vincent Blok is universitair hoofddocent techniekfilosofie en verantwoord innoveren aan Wageningen University & Research. Zijn huidige onderzoek en onderwijs zijn gericht op filosofische en ethische vragen rond maatschappelijk disruptieve technologieën, circulaire economie en duurzame ontwikkeling. Hij schreef pas het boek ‘van Wereld naar aarde, filosofische ecologie over een bedreigde planeet’.

Op 23 juni zullen Kees en Vincent met elkaar en met Wageningen in gesprek gaan over wat de relatie is tussen mens, natuur, techniek en economie. Wat betekenen hun nieuwe ideeën voor alle verschillende inwoners en leefwerelden in onze mooie stad? Jesper Broekhof, vrijwilliger bij Thuis, vertelt: “Het doel van de avond is om een diverse groep Wageningers bij elkaar te brengen, zodat we elkaars leefwerelden beter leren kennen. Tegelijkertijd hopen we dat mensen zich laten verwonderen door de ideeën van Kees en Vincent.” Zowel Wageningse ondernemers en studenten, als wetenschappers en bestuurders zullen deze avond aanwezig zijn. Iedereen die zich wil openstellen voor nieuwe perspectieven en ideeën is welkom, om zo aan het einde van de avond met nieuwe inspiratie en inzichten naar huis te gaan.

Laat je verwonderen, luister en deel. Wees welkom bij WaVe, Wageningen Verwondert! Wil je hier graag bij zijn? Stuur een mailtje naar aniek.berg@outlook.com en meld je aan, in verband met een beperkt aantal plekken.  

Dinsdag 23 juni (19.30-21.30) bij Thuis, Stationsstraat 32 Wageningen

advertentie
advertentie