Na afloop van Wageningen - Heerenveen werd volop stilgestaan bij het vertrek van Steven, Jeroen, Nena, Michelle en Jiske Patricia Brouwer

Toch nog een thuiszege voor KV Wageningen

12 juni 2022 om 20:40 Sport Deel je nieuws

De op één na laatste veldwedstrijd werd zaterdag gespeeld op Het Binnenveld. Zou het de Wageningers dan toch eindelijk lukken voor eigen publiek de puntjes binnen te halen? Tegenstander was Heerenveen, de hekkesluiter met 0 punten uit 13 wedstrijden. Het werd een verdiende zege al liet het spelbeeld nog vaak te wensen over. Vooral de gemiste stippen, maar ook de opgelegde kansen die er niet in gingen.
Beide ploegen moesten even op gang komen. Wageningen was na vier minuten het eerst aan zet via Steven Landman. Dat bleek het goede voorbeeld voor Heerenveen, want binnen de minuut was het 1-1. Het tweede aanvalsvak had nauwelijks tijd nodig. Het eerst beste schot van Wouter ter Maten ging erin en nog geen minuut later had hij ook de tweede poging al verzilverd. Na de vakwissel pakte het 1e aanvalsvak het snel over, want ook zij hadden maar twee minuten nodig om de stand op 5-1 te brengen. Beide doelpunten gemaakt door Nena Ellermeijer via een loepzuivere genomen vrije bal. Bij de stand 5-3 liet Wageningen een stip liggen en opnieuw volgde een doelpuntloze periode. Dit werd uiteindelijk na zo’n vijf minuten recht gezet door Nena die haar dame het nakijken gaf. De laatste vijf minuten werd er nog volop gescoord. Aan Wageningse zijde waren het Michelle v/d Tempel, Jiske van Brenk en opnieuw Wouter die voor 9-3 zorgden terwijl er een tweede stip werd gemist. Heerenveen deed nog 2x iets terug, maar de ruststand 9-5 was verdiend.

De tweede helft was het Wouter die de tiende treffer scoorde. Maar het euvel bleef hardnekkig, teveel kansen missen. Verdedigend stond de ploeg er wel. Uiteindelijk lukte het toch. Nummer tien was voor Nena en via Jeroen Hukema en Wouter (stip) konden de blauwwitten verder afstand nemen. Bij de stand 14-8 en met nog een kleine tien minuten te spelen werden er vijf wissels doorgevoerd. Drie dames en twee heren vertrekken aan het eind van het seizoen en op gepaste wijze werd voor eigen publiek afscheid van hen genomen. Deen de Jong, Pim Steenbergen, Klae Dekens en Danieke v/d Hoef wisselden met het hele vak van Steven, Jeroen, Michelle en Nena en Kim Janssen verving Jiske. Beide ploegen scoorden nog een keer (Tim Dekker voor Wageningen) , beide ploegen misten nog een stip en het was Danieke die de zestiende scoorde. Heerenveen was het laatst aan zet. Eindstand 16-10.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd tegen Tempo en beslissen beide ploegen samen wie van hen 2e wordt in de Hoofdklasse A.