De haven van Wageningen is bij Aan Hogerwal het perfecte decor
De haven van Wageningen is bij Aan Hogerwal het perfecte decor Xander van Soelen, Astrant

Festival Aan Hoger Wal in de Rijnhaven zet urban arts op een voetstuk

17 juni 2022 om 16:12 Lokaal Deel je nieuws

De Wageningse Rijnhaven is in het weekend van 9 juli het toneel voor het gloednieuwe tweedaags Festival Aan Hoger Wal. Het worden twee dagen vol muziek, een dansvoorstelling, buitendiner en heel veel graffiti artiesten. Onder andere Ray Fuego en Newark treden op. Daarnaast zie je graffiti artiesten als Simian Switch, Lobster Robin, TCK crew en Combolution aan het werk.

Het festival is een direct vervolg op de graffiti jam in de haven precies een jaar geleden. popUPop en Astrant Ede nodigden toen meer dan dertig graffiti artiesten uit heel het land uit om de grijze muren om te toveren tot de grootste openbare galerie van de stad. Begin dit jaar won de muur met kunstwerken in de haven nog een aanmoedigingsprijs tijdens de Culturele Ronde.

Nu alle coronabeperkingen zijn vervallen, pakken beide partijen een jaar later de draad weer op om samen met de cultuurontwikkelaars van Wageningen het evenement uit te bouwen tot een volwaardig festival. Op zaterdag is er van 13 tot 22 uur live muziek op een podium aan de kade en op zondag van 13 tot 18 uur. Met namen als Ray Fuego, Nelcon, Nonchelange en Newark sluit de programmering goed aan bij de urban vibe van het graffiti event. Aansluiten doet ook de voor het evenement speciaal geproduceerde dansvoorstelling van Bransz. Dansers gaat letterlijk in ‘gesprek’ met de nieuwe kunstwerken die op de muur worden aangebracht.

Wie de dag eerder wil beginnen, kan samen met de graffiti schrijvers en yoga docenten Ynske en Jolanda op beide dagen een yoga sessie volgen in de haven. Wie liever later inhaakt, kan een plekje reserveren bij het speciale 3 gangen diner tijdens het festival. Gewoon komen kijken naar de graffiti artiesten aan het werk mag natuurlijk ook.

Het festival is gratis toegankelijk, wel moet je vooraf een ticket reserveren. Daarnaast kun je apart een plek reserveren voor de yoga sessie, de dansvoorstelling of het diner, waar beperkt plek is. Alles is gratis, behalve het diner, waar je voor het hele menu en twee drankjes vooruit betaalt. Alle info over artiesten, line-up en tickets vind je op https://festivalhogerwal.nl

advertentie
advertentie