Buitenfilm Wageningse Cultuurzomer 2020
Buitenfilm Wageningse Cultuurzomer 2020

Eerste events aangekondigd

22 juni 2022 om 20:25 Overig

Nieuwe website gelanceerd

WAGENINGEN - Afgelopen vrijdag is de gloednieuwe website van de Wageningse Cultuurzomer live gegaan. Hiermee zijn ook de eerste namen en events voor de komende zomer bekend geworden.

Naast de inmiddels vertrouwde Dodgedichters in de stad en onder andere de Franse kunstmarkt Montmartre aan de Rijn, worden er veel nieuwe elementen aan het veelzijdige programma toegevoegd. Een hoop bekende evenementen komen terug, maar er is ook veel ruimte voor vernieuwing en verbreding. Het wordt dit jaar nog groter dan voorgaande jaren, alleen nu is er gekozen voor een korter intensiever programma.

Een groot gedeelte is al bekend, echter niet allemaal. Junushoff is op dit moment nog bezig met de programmering van verrassende concerten en theatervoorstellingen. De nieuwe namen zullen zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.  Er wordt in ieder geval wat moois van gemaakt, dat is zeker. Door het inhuren van een andere projectietechniek kunnen er in het Torckpark de meest recente films worden vertoond. Dit wordt geregeld door het Heerenstraattheater. Dan kan er genoten worden van een nieuwe film uit de bioscoop, maar dan in het comfort van de buitenlucht.

In de Grote Kerk komt er, naast de succesvolle beroepskunstenaars expositie Kunst in de Kerk, ook een prachtig muziekprogramma Klassiek in de Kerk, met topmusici als Gonny van der Maten, Iris de Koomen en Michel Xie. Er zijn vier verschillende avondprogramma’s allemaal in hun eigen stijl. Hiphop en Spoken Word zijn inmiddels van vaste waarde geworden in het letterenprogramma van de bblthk. 

Daarnaast zijn de cultuurcoördinatoren Judica Lookman en Grace Vroomen volop bezig met een cultuureducatieprogramma voor kinderen en jongeren. Maar ook Montmartre aan de Rijn wordt uitgebreid: de Bergstraat en het 5 Meiplein worden afgesloten van verkeer, waardoor er ruimte is voor een veel grotere kunstmarkt met een podium en gezellige terrassen, verzorgd door omliggende horeca. 

Waarbij live muziek, poëzie, sneltekenaars en kunst aanwezig gaan zijn. Verder is er een reeks van kleinschalige events, die op verschillende plekken gehouden worden. Dat zijn bijvoorbeeld de Dodgedichters. De Wageningse Cultuurzomer ondersteunt ook de vaak zeer orginele initiatieven door Wageningse cultuurmakers, door middel van projectsubsidies en publiciteit.

Op de sociaal media is de Wageningse Cultuurzomer uitgebreid te volgen, met nieuws, speciale aankondigingen en een kijkje achter de schermen, via Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Snapchat. Blijf op de hoogte via deze kanalen en de website: www.wageningsecultuurzomer.nl

De Wageningse Cultuurzomer wordt georganiseerd in samenwerking met Theater Junushoff, Heerenstraat Theater, bblthk, De Grote Kerk, De Culturele Ronde, Het Platform Beroepskunstenaars Wageningen, Proef Wageningen, SOW en Gemeente Wageningen

advertentie
advertentie