Aan de hand van het toekomstbeeld van de film uit 1973 (het verhaal speelt zich af in 2022) legt dr. Evelien de Olde uit wat de huidige problemen en uitdagingen zijn in de landbouw.
Aan de hand van het toekomstbeeld van de film uit 1973 (het verhaal speelt zich af in 2022) legt dr. Evelien de Olde uit wat de huidige problemen en uitdagingen zijn in de landbouw. (Foto: )

CineScience filmreeks bij Heerenstraat Theater

Op woensdag 16 oktober verruilt de vooraanstaande onderzoeker dr. Evelien de Olde van de WUR de wetenschappelijke arena voor de filmzaal van het Heerenstraat Theater en wordt de door haar geselecteerde film Soylent Green vertoond.

WAGENINGEN - Aan de hand van het toekomstbeeld van de film uit 1973 (het verhaal speelt zich af in 2022) legt zij uit wat de huidige problemen en uitdagingen zijn in de landbouw. De filmvoorstelling is onderdeel van de CineScience filmreeks, waarbij elke maand een hoogleraar of onderzoeker van Wageningen University & Research een film uitkiest en deze voorziet van een inleiding.

Soylent Green vertelt het verhaal van een dystopische toekomst, het is het jaar 2022. De aarde is overbevolkt en vervuild, natuurlijke hulpbronnen zijn uitgeput en de bevolking wordt uitsluitend nog gevoed door Soylent Industries. Eén van de beste sciencefictionfilms van de jaren zeventig over het probleem dat we vandaag de dag nog altijd hard aan het tackelen zijn, met in de hoofdrol Charlton Heston.

De inleiding en film zijn in het Engels. Aanvang 20:30 uur. Meer informatie op de website.

www.heerenstraattheater.nl

Meer berichten