Spelmoment uit het duel Tempo - Wageningen. (foto: Florien van Dee)
Spelmoment uit het duel Tempo - Wageningen. (foto: Florien van Dee)

Korfballers Wageningen raken koppositie kwijt

WAGENINGEN - Zaterdag moest KV Wageningen haar koppositie verdedigen bij Tempo in Alphen aan den Rijn. De thuisploeg stond, net als Oost Arnhem, één punt achter de Wageningers. Het kon dus zomaar stuivertje wisselen worden.

Vorige week speelde Wageningen in de thuiswedstrijd tegen SCO tot een kwartier voor tijd prima en verspeelde daarna het eerste punt. Zaterdag waren de Wageningers op de eerste tien minuten na geen schim van de voorgaande weken. Ze kwamen weliswaar goed uit de startblokken en namen zelfs een 5-2 voorsprong, met op dat moment prima spel, maar daarna was de koek op. Tempo kreeg meer vat op het Wageningse spel en zette een tandje bij. Wageningen liet het vooral aanvallend afweten, terwijl het verdedigend nog wel aardig stond.Tempo had echter het vizier duidelijk scherper staan en zo brak de rust aan met een 10-7 achterstand.

De tweede periode werd er aan Wageningen zijde nog een paar maal gewisseld, maar dit bracht helaas ook weinig soelaas. Zo stapte Wageningen jammer genoeg met een verdiende 21-13 nederlaag van het veld. Later op de middag lukte het Oost Arnhem twee punten te bemachtigen bij Mid Fryslân. Hierdoor bezetten Tempo en Oost Arnhem nu samen de eerste plaats, en Wageningen volgt op één punt.

Nog één week is er te gaan in de buitenlucht. Volgende week staat de return in Heerenveen op het programma. Daarna kan men zich opmaken voor de zaalcompetitie.

Voorafgaand aan het duel tussen Tempo 1 en Wageningen 1 speelden de reserves tegen elkaar. Ook een duel tussen de nummer 1 en 2, maar de 1e plek was voor Tempo 2 dat nog geen punt verloor. Wageningen 2 sleepte de overwinning eruit met 1 punt verschil, en deelt daardoor nu met Tempo 2 en Oost Arnhem 2 de koppositie.

Doelpuntenmakers Wageningen 1: Steven Landman 5x, Wouter ter Maten en Jeffrey van Huenen 3x en Xanne Ketelaar en Matté Lipke 1x.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden