Foto:

Burgemeester Van Rumund ontvangt Hongaarse onderscheiding

WAGENINGEN - Burgemeester Geert van Rumund ontving op donderdag 17 oktober uit handen van de Hongaarse ambassadeur András Kocsis het Ridderkruis van de Orde van Verdienste van Hongarije, voor zijn jarenlange inzet voor de stedenbandrelatie tussen Wageningen en de Hongaarse gemeente Gödöllo.

De Orde van Verdienste is de hoogste ridderorde van Hongarije en het bijbehorende Kruis wordt aan personen uitgereikt die zich op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied op bijzondere wijze hebben onderscheiden.

Burgemeester Van Rumund: "Deze onderscheiding is een prachtige waardering voor stedenbanden in het algemeen en onze relatie met Gödöllo in het bijzonder. Op laagdrempelige wijze kunnen mensen en organisaties uit onze beide gemeenten elkaar ontmoeten. Er wordt veel kennis uitgewisseld, en men leert elkaars overeenkomsten en ook elkaars verschillen kennen en respecteren. Het is belangrijk dat we niet alleen over elkaar praten, maar juist met elkaar het gesprek aangaan. En een stedenband kan als een belangrijk instrument daartoe dienen."

Gemeente Wageningen heeft sinds 1992 een stedenbandrelatie met de Hongaarse gemeente Gödöllo. Dankzij de inzet van vele organisaties, vrijwilligers en vooral de Stichting Stedenband Wageningen Gödöllo en de Stichting Welzijn en Gezondheidszorg Wageningen Gödöllo ontmoeten verschillende organisaties, basis- en middelbare schoolleerlingen en leerkrachten, jongeren, ouderenorganisaties, vrijwilligersorganisaties, sporters, dansers, politie en raadsleden elkaar jaarlijks in Wageningen of in Gödöllo.

Meer informatie over de Wageningse stedenbanden is te vinden op www.wageningen.nl/bestuur/samenwerking/internationaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden