Foto:

Lezing Godfried Bomans in bblthk

WAGENINGEN - Op zondag 27 oktober om 15.00 uur vertelt biograaf Gé Vaartjes in de bblthk het levensverhaal van Nederlandse schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid Bomans. De toegang is gratis.

Veel Nederlanders denken Godfried Bomans (1913 – 1971) die zo vaak via het televisiescherm de huiskamer binnenstapte, goed te kennen en zijn vooral gecharmeerd van zijn wijsheid, humor en milde ironie. Die spreekt ook uit zijn boeken, bijvoorbeeld 'Erik of het klein insectenboek', dat in 2013 centraal stond in 'Nederland leest'. Bomans was een veelzijdige en getalenteerde schrijver met meer dan 60 titels op zijn naam, en een boeiende televisiepersoonlijkheid. Maar hij was ook een gecompliceerd, moeilijk te doorgronden en een in wezen eenzame persoon.

Biograaf Gé Vaartjes, die al drie keer in Wageningen op bezoek is geweest, is een boeiende verteller van verrassende, onbekende en fascinerende verhalen (eerder sprak hij over Ina Boudier Bakker, Top Naeff en Herman de Man), waarin hij op levendige wijze verslag doet van een schrijversleven. De beeldpresentatie van grafisch ontwerper Pim Oxener maakt de verhalen compleet.

Meer berichten