Als de zorg wegvalt

WAGENINGEN - Veel mensen zorgen voor een ziek familielid. Maar wat gebeurt er als deze zorg op een bepaald moment wegvalt? Bijvoorbeeld omdat de zieke overlijdt of naar een zorginstelling verhuist? Dan breekt een moeilijke periode aan. Mensen die lang gezorgd hebben, missen niet alleen hun dierbare, maar ook het zorgen zelf. De structuur en de invulling van de dag zijn plots onzeker, en er komen geen hulpverleners meer over de vloer. Dan is extra ondersteuning welkom.

Daarom is er het traject 'Voorbij de zorg'. Zes bijeenkomsten waarin aandacht is voor het gemis en voor het hervinden van evenwicht. Tijdens deze gesprekken is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, naar oplossingen te zoeken en gewoon even bijeen te zijn. Daarnaast gaan de deelnemers aan de slag om te (her)ontdekken wat hun interesses zijn en hoe hun sociale netwerk in elkaar zit.

Bij voldoende interesse wordt er een nieuwe groep gestart (data in overleg). Voor meer informatie of om aan te melden kan er contact worden opgenomen met Petra Sips via petra.sips@de-plek.net of 06-50627540. 'Voorbij de zorg' is een initiatief van Mantelzorg Wageningen Solidez en De Plek.

Meer berichten