Foto: Jan Elsenaar
Foto: Jan Elsenaar (Foto: )

Halloweenviering in Speeltuin Tuindorp

Door John Dekker

WAGENINGEN - Het is na zo'n 15 jaar inmiddels best een traditie te noemen, de Halloweenviering van Speeltuin Tuindorp. Vermomd als heks, vampier, zombie of skelet liepen ruim honderd kinderen in groepjes een route door de Wageningse Bloemenbuurt en het Roode Dorp. Onderweg konden ze aanbellen bij bewoners voor een 'trick or treat' hier krijgen de kinderen een beloning in de vorm van wat snoep of fruit.

Astrid Westland van de jeugdcommissie van Tuindorp kijkt weer tevreden terug op afgelopen zaterdag: "De opkomst was weer enorm en opvallend daarbij was dat er dit jaar ook veel verklede ouders meeliepen. Ook het aantal buurtbewoners die meededen met het trakteren was dit jaar weer meer dan voorgaande jaren en we zagen ook veel eng versierde tuinen langs de route." De mensen uit de buurt hadden tevoren een kaart in de brievenbus gekregen die ze voor het raam konden plaatsen wanneer ze mee wilden doen met 'trick or treat' , zo wisten de kinderen bij wie ze hiervoor konden aanbellen.

De optocht eindigde weer bij de speeltuin aan de Floralaan waar de deelnemertjes  werden opgewacht met warme chocolademelk en chips. Halloween was de voorlaatste kinderactiviteit van Speeltuin Tuindorp, die dit jaar zijn 65-jarig jubileum vierde. Astrid: "Als Jeugdcommissie kan ik samen met Patricia Vonke terugkijken op een geslaagde Halloween. Begin december zorgen we dat Sinterklaas nog op huisbezoek komt en daarna willen we voor 2020 een volle agenda plannen met kinderactiviteiten."

Meer berichten