Het productieteam bekijkt de opnamen achter de schermen, terwijl de acteurs bezig zijn in de Capitulatiezaal van Hotel De Wereld. (foto: Kees Stap)
Het productieteam bekijkt de opnamen achter de schermen, terwijl de acteurs bezig zijn in de Capitulatiezaal van Hotel De Wereld. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Tv-opnames in Hotel De Wereld

Het was vorige week donderdag een drukte van belang bij Hotel De Wereld op het 5 Meiplein. Niet met gasten, maar met een heuse flimcrew. De Capitulatiezaal was namelijk het decor van opnamen voor een nieuwe tv-serie; Vliegende Hollanders.

WAGENINGEN - Vliegende Hollanders gaat over de begindagen van de Nederlandse commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en oprichter van de KLM Albert Plesman (Daan Schuurmans) waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland in de jaren tussen beide Wereldoorlogen tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

De scenes die in Hotel De Wereld zijn opgenomen, spelen zich af in 1925. In het KLM-hotel wordt de jonge Albert Plesman (gespeeld door Steef de Bot) op het matje geroepen door de Raad van Bestuur. Hij wil extra vliegtuigen bestellen in een tijd waarin het economisch niet zo goed gaat, De bestuursleden stemmen over het plan van Plesman, maar de stemmen staken.

Hotel De Wereld was door de makers van de serie uitgezocht omdat het interieur de sfeer van het KLM-hotel uit 1925 goed benadert. Ook de parkeermogelijkheden op het Irene Brigade Plein en de ruime mogelijkheden van de crew op het 5 Meiplein maakten het een perfecte locatie.

Donderdag viel bij de opnamen niet te zien hoe het met Plesman verder gaat na het staken van de stemmen. Dat kunnen we naar verwachting in najaar van 2020 zien. Dan wordt de achtdelige serie uitgezonden bij de AVROTROS op NPO 1.

Meer berichten