Dalto - KV Wageningen
Dalto - KV Wageningen Florien van Dee

Opnieuw verdiende zege voor KV Wageningen

26 september 2022 om 09:21 Overig Deel je nieuws

Zaterdag stond de derby tegen DALTO/KLAVERBLAD op het programma. De ploeg uit Driebergen zou normaal gesproken een flinke kluif moeten zijn voor Wageningen, maar daar dacht de blauw-witte formatie duidelijk anders over. Veel aanhang van de Wageningers hadden de regen getrotseerd en zij werden geen moment teleurgesteld. Wageningen “stond er” zowel aanvallend als verdedigend. Voor elke bal en meter werd er gevochten. Verdedigend zo goed dat Dalto veelal onder teveel druk moest schieten en zodoende vaak niet de juiste richting vond. Door Wageningen werd er ondanks de slechte weersomstandigheden twintig maal gescoord en dat had nog hoger uit kunnen vallen als ze nog iets zorgvuldiger waren omgegaan met de geboden kansen. Van de twintig treffers namen Deen en Danieke de helft voor hun rekening. Beiden scoorden vijf maal.

De eerste aanvallen van beide ploegen bleven weliswaar “doelloos” maar toch redelijk snel nam Dalto de leiding. Bij een 2-2 tussenstand moest de wedstrijd even daarna enkele minuten onderbroken worden doordat Deen maleur had met zijn schoenen. Met zijn nieuwe schoenen had Deen nog geen minuut nodig om opnieuw voor een gelijke stand te zorgen via een doorloopbal.

Wat overigens opviel die eerste helft was dat het arbitrale duo kwistig strooide met vrije ballen tot grote irritatie van beide ploegen.

Evenals vorige week nam Wageningen na zo’ n tien minuten het heft in handen. Vier doelpunten van Wageningse zijde noopten Dalto tot een time out.

Meteen na die onderbreking was het Wageningen die scoorde via Wouter, waarna Dalto vanaf de stip iets terug mocht doen. Met drie wissels aan Driebergse zijde hoopte Dalto wat terug te kunnen doen. Uiteindelijk gingen de ploegen rusten met een 5-10 ruststand.

De tweede helft begon aan Wageningenzijde wat minder. Het leek erop dat Dalto een flinke oppepper had gehad tijdens de pauze. Er werd beter aangevallen, maar ze hadden niet gerekend op de fanatieke verdediging van de blauwwitten. Er werd zoveel druk gezet door Wageningen dat de thuisploeg niet echt kon aanleggen. Wouter schoot van afstand nummer 12 binnen en hoewel Dalto daarna al snel de mand wist te vinden, bleef Wageningen meescoren. Deen en Danieke zorgden voor een verschil van vijf treffers (9-14). Twee goals van Dalto brachten Wageningen niet van de wijs. Ze speelden de bal, tot ergernis van Dalto, rustig rond loerend op een kans. Bij de stand 12-6 werd aan Wageningse zijde gewisseld. Ernstjan verving Pim, die vrijwel direct raak schoot. Wouter maakte daarna plaats voor Pim. Met welgeteld drie stippen aan Wageningse zijde eindigde de wedstrijd tenslotte in een verdiende 13-20 zege.

Aanstaande zaterdag reist Wageningen af naar Harderwijk. Unitas, aankomend zaalseizoen uitkomend in de League, is dan de tegenstander.