Woetstok 2019:ABBA door Arrival. (foto: Johan Mulder)
Woetstok 2019:ABBA door Arrival. (foto: Johan Mulder) (Foto: )

Infoavond over Woetstok 2020

Door Peter van Herpen

Op woensdag 20 november houdt de organisatie van Woetstok een informatieavond in café Loburg. Dan worden de plannen bekend gemaakt voor het muziekfestival in 2020. Daarna kunnen de muzikanten zich inschrijven als ze in aanmerking willen komen voor deelname.

WAGENINGEN – Het wordt de zevende aflevering van Woetstok. "We zetten de richting door die we vorig jaar zijn ingeslagen", zegt Rien Bouwmeester van het organisatieteam. "Vorig jaar hebben we voor het eerst de oorspronkelijke opzet enigszins losgelaten,'' vult Bart Schouten aan. Hij is verantwoordelijk voor de sociale media rondom Woetstok en helpt de bands om zichzelf te profileren. "De nieuwe opzet is ons goed bevallen", zegt Rien. "De vrijheid van de bands is een stuk groter geworden. Dat is de muzikanten goed bevallen en ook het publiek."


De organisatie koos voor een andere aanpak. In de oorspronkelijke opzet van Woetstok speelden gelegenheidsformaties in het eerste jaar muziek van bands die op het legendarische Woodstock in 1969 bekendheid kregen. In de jaren daarna kwamen op Woetstok muziekgenres aan bod uit de decennia na 1969, gekoppeld aan een thema. Sinds vorig jaar is die koppeling losgelaten.

"We willen het in 2020 zo breed mogelijk houden en de muzikanten veel vrije keuze laten,'" zegt Bart. "We hopen op inschrijvingen vanuit allerlei uiteenlopende muziekstromingen, vanaf de zestiger jaren tot nu."
Op de informatieavond wordt ook de definitieve festivaldatum van Woetstok 2020 bekendgemaakt. "We leggen dan ook uit wat wij verwachten van de bands die gaan meedoen en wat de muzikanten van ons als organisatie mogen verwachten,'"vult Rien aan. "De deelnemende muziekformaties moeten zo veel mogelijk uit Wageningers bestaan of een duidelijk aantoonbare link met Wageningen hebben. We groeien nog ieder jaar. Vorig jaar trokken we weer meer bezoekers. Dat betekent dat we ieder jaar meer kunnen doen. Goede muziekkwaliteit blijft een vereiste." De organisatie wil de milieuoverlast proberen te beperken. "We zijn overgestapt op plastic bekers met statiegeld in plaats van wegwerp bekers," aldus Bart. "Omdat er statiegeld op zit, geeft dat minder zwerfafval."

Woetstok kan weer de hulp van veel vrijwilligers gebruiken. "Die hebben we hard nodig om alles goed te kunnen regelen,'' zegt Rien. De informatieavond in Loburg op woensdag 20 november begint om 20.30 uur. Dan zijn ook belangstellende vrijwilligers van harte welkom. Muzikanten kunnen zich inschrijven tot en met 31 december.

Kijk voor meer informatie op de website.

https://www.facebook.com/WoetstokWageningen

Meer berichten