Dennis, Erik en zijn kinderen Sien en Borre op het Ecodorp.
Dennis, Erik en zijn kinderen Sien en Borre op het Ecodorp. (Foto: onbekend)

Ecodorp te zien bij 'Dennis en de vrije geesten'

Vanavond (woensdag 6 november) wordt om 20.30 uur de tweede aflevering van 'Dennis en de vrije geesten' uitgezonden. Dennis van der Geest, oud-wereldkampioen judo, logeert in deze aflevering op Ecodorp Wageningen en volgt het leven van de Wageningse kunstenaar en eco-pionier Erik Groen. Dennis maakt dit programma voor SBS6 om zo gewone mensen in aanraking te laten komen met ideeën en experimenten uit de culturele rafelrand.

WAGENINGEN - Erik Groen pioniert al 25 jaar met innovatieve installaties. Plezier hebben terwijl je meteen de aarde helpt, Erik laat op festivals als Oerol en Lowlands zien dat het kan. Hij gelooft steevast dat er op een opwindende manier een prachtige toekomst kan worden gecreëerd als er maar nieuwe verhalen worden omarmd. Enkele jaren geleden werd bij hem de ziekte van Lyme geconstateerd en vanaf dat moment besloot hij al zijn energie in Wageningen te steken.

Het begon met het Ecodorp Wageningen. Samen met de Ecodorpelingen genereerde hij daarna aandacht voor permacultuur, voedselbossen, sociocratie, Tinyhouses, natuurconnectie en het genot van een positieve ecologische voetafdruk. Hij plaatse zijn installaties op scholen, evenementen en festivals en stond aan de wieg van het Broodfonds en de Eurijn, het lokale geld dat duurzaamheid, veerkracht en de lokale economie stimuleert. Momenteel werkt Erik onder andere aan het tweede Ecodorp en het vervolgexperiment met het onvoorwaardelijke basisinkomen. Erik is dankbaar voor wat zijn ouders en voorouders bereikt hebben en ziet het als de taak van zijn generatie om de problemen met duurzaamheid op te lossen. Hij is erg blij dat er in Wageningen ruimte en begrip is voor groene experimenten: "Ik merk dat veel mensen trots zijn op Ecodorp Wageningen. Het zou zo tof zijn als ze nu hun favoriete projecten ook willen adopteren. Ikzelf kan deze winter bijvoorbeeld wel wat steun gebruiken om rond te komen." Meer informatie is te vinden op www.ppauw.nl en www.groeninnovaties.nl.

Meer berichten