Scholieren basketbaltoernooi Pluto

WAGENINGEN - Op woensdag 30 oktober kwamen er zestien teams in sportzaal De Tarthorst bijeen om met elkaar te basketballen. Er werd gestreden in twee poules, waarin leerlingen van groep 5/6 en van 7/8 het tegen elkaar opnamen.

De wisselbeker, vorig jaar in handen gekomen van groep 7/8 van de Tarthorst, ging deze keer naar groep 5/6 van de Nijenoord. Zij bleven uiteindelijk ongeslagen in hun poule, maar hadden in vooral de Piekschool (de Piek Dunkers) een geduchte tegenstander.

Bij groep 5/6 was het dus het tweede team van de Nijenoord die de eer hoog hield. Na vijf speelronden en de maximale tien punten werden zij de winnaar. Met slechts twee punten verschil hielden zij de Piekschool achter zich. De Brink Stuiterballen van de Brinkschool werden derde.

Bij groep 7/8 was het tot de laatste wedstrijd spannend. Uiteindelijk stond het vierde team van de Tarthorst op het hoogste podium met acht punten uit vijf wedstrijden. Johan Friso 2 en de Brink Baskets van de Brinkschool werden verdienstelijk tweede en derde.

Lekker sportief bezig zijn was het uiteindelijke doel. Veel leerlingen maakten voor het eerst kennis met basketbal en Pluto. Ook zin om een keer te basketballen? Geïnteresseerden kunnen een aantal keren gratis meetrainen in sporthal de Tarthorst in Wageningen.

Voor meer informatie of om aan te melden kan er contact worden opgenomen via info@plutobasketbal.nl.

Meer berichten