Overhandiging oorkonde door Burgemeester Floor Vermeulen aan Bertram de Rooij (PV Brandweer Wageningen) en Christian Schembs (Brandweer Burstadt)
Overhandiging oorkonde door Burgemeester Floor Vermeulen aan Bertram de Rooij (PV Brandweer Wageningen) en Christian Schembs (Brandweer Burstadt) PV Brandweer Wageningen

75 jaar PV Brandweer Wageningen

4 oktober 2022 om 22:37 Overig Deel je nieuws

Waar corona in 2020 roet gooide in het vieren van het 125 jarig bestaan van Brandweer Wageningen, kon afgelopen maand het dubbel jubileum van de Personeelsvereniging Brandweer Wageningen volop gevierd worden. Zoals de brandweer voor onze maatschappij letterlijk door het vuur gaat, is het ook van belang dat we voor elkaar door het vuur gaan. De onderlinge band is dan ook cruciaal voor een sterk, op elkaar ingespeeld team.    

Op maandag 10 oktober 2022 is het exact 75 jaar geleden dat in 1947 Manschappenvereniging Vrijwillige Brandweer Wageningen werd opgericht. Deze Manschappenvereniging, die sinds 1978 omgedoopt is tot Personeelsverenging Brandweer Wageningen, heeft dan ook als doel de onderlinge band tussen de actieve brandweerlieden onderling te onderhouden en te versterken. Daarnaast worden natuurlijke de banden met oud-collega’s gekoesterd. De vereniging is na 75 jaar nog springlevend en betekenisvol binnen het korps.

Dit jaar bestaat ook de vriendschapsband van Brandweer Wageningen met Feuerwehr Bürstadt uit Duitsland alweer 55 jaar. Kortom, volop reden voor een feestje. Afgelopen maand hebben de brandweerlieden dan ook een geheel weekend genomen om deze jubilea dubbel en dwars te vieren.

Op vrijdag 16 september werden onze Duitse vrienden verwelkomt en vond ’s avonds een officiële receptie plaats. In gezelschap van onze burgemeester Floor Vermeulen en clustercommandant Chris Lems werd niet alleen stil gestaan bij de beide jubilea, ook de diverse jubilarissen voor vele jaren trouwe dienst bij de brandweer werden in het zonnetje gezet. Uit handen van onze burgemeester ontvingen de PV en onze Duitse vrienden beiden een schitterende oorkonde van Henk van Ruitenbeek, die zowel in de kazerne in Wageningen als in Bürstadt een mooie plek zullen krijgen. Op zaterdag werd met oud-leden en de Duitse collega’s een bezoek gebracht aan Wageningen Campus, waarbij na een korte introductie zij rondgeleid werden door het Wereldbodemmuseum en de indrukwekkende bibliotheek. De middag stond geheel in het teken van familie, want waar zouden wij als brandweermensen zijn zonder de steun en flexibiliteit van onze gezinnen. Het weekend werd feestelijk afgesloten met een feestavond en op zondag werd na een gezamenlijk ontbijt weer afscheid genomen van onze Duitse vrienden. Wetende dat we elkaar de dag erop weer zouden treffen in Duitsland voor de herdenkingsdienst van Richard Tremmel, een gewaardeerde vriend en jarenlang een van de drijvende krachten van onze warme vriendschapsband.

Samen lief en leed delen; dat maakt de hechte banden die zo belangrijk zijn in ons vak en dat er altijd een sterk team klaarstaat zodra de plicht roept.

advertentie
advertentie