Wendell en Joost.
Wendell en Joost.

Er zal iemand komen

WAGENINGEN - Dinsdagavond 12 november speelt in de kleine zaal Junushoff het stuk 'Er zal iemand komen' van de Noorse toneelschrijver Jon Fosse. Spelers zijn Joost Bolt, Bram van der Heijden en Wendell Jaspers.
Jan Fosse is een Noorse schrijver, die de stilte van de fjorden kent: weinig woorden maar een hard klimaat. Het gaat over een jong echtpaar dat een huis aan de kust koopt om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Zij zijn op zoek naar intimiteit, het alleen samen zijn. De nuances in de tekst en de stiltes rond de woorden versterken het beeld van deze zoektocht. Dit wordt wreed verstoord als de buurman op kennismakingsbezoek komt.  Het leidt tot emoties waar woorden en stiltes tekort schieten en fysiek geweld het overneemt; een alles beheersende zich repeterende dans waar jaloezie en liefde, geven en nemen, winst en verlies van de dagelijkse omgang verbeeld worden. 
 
De regiseuse Liliana Brakema staat bekend om haar fysieke speelstijl. Met de lichamen van de acteurs, de bewegingen en ritme van de voorstelling als instrument, creëert ze een beeldtaal die datgene invoelbaar maakt wat de personages met woorden proberen te verbergen.  De spelers maken het stuk op voortreffelijke manier toegankelijk door mime, tekstbehandeling en de rauwe hallucinerende dans, die nog dagen nadien in je hoofd na dreunt.

Meer berichten