Foto:

Frisoschool schoont wijk Noordwest op

WAGENINGEN - Leerlingen van groep 7 maakten een rondgang in de wijk en vulden daarbij zakken vol met zwerfafval. Dit gebeurde onder leiding van twee medewerkers van Wageningen Schoon. Zij gaven een interessante les en zorgden voor hulpmaterieel zoals grijpers en hesjes. Aanleiding voor deze actie was het gesprek met de leerlingen. Vol afgrijzen keken zij naar een item van het Jeugdjournaal: 4000 koeien overlijden elk jaar, doordat zij blik binnenkrijgen dat in het weiland ligt en door de maaier versnipperd wordt. Als vanzelfsprekend vonden de leerlingen dat ze hier iets aan moesten doen.

Er volgde een actie om de schijnbaar schone wijk Noordwest een opschoonbeurt te geven. Zij gingen op pad in de stromende regen en het enthousiasme bij de leerlingen bleef groot.

Leerlingen op de Johan Frisoschool zijn zeer begaan met de natuur en het milieu. Zij drinken vooral water, eten gezonde 10-uurtjes, werken in de schooltuin/bijentuin en zitten veelal op sportclubs. Het predicaat Gezonde School is dan ook in 2019 aan de Johan Frisoschool verleend.

Meer berichten