Foto:

Belmondo Festival schenkt aan drie goede doelen

Stichting Belmondo Festival heeft vrijdag drie goede doelen in het zonnetje gezet. Uit de handen van voorzitter Taco Remijnse kregen De Wageningse Uitdaging, de Speelgoedbank en de Zonnebloem elk een cheque van 900 euro overhandigd. Dat was de opbrengst van het Belmondo Festival dat ook dit jaar, op 16 juni, een paar duizend mensen trok.

WAGENINGEN - Veel Wageningers hebben die dag in het Arboretum genoten van alle optredens en natuurlijk van een hapje en een drankje. De opbrengst daarvan gaat zoals elke keer naar een goed doel. Na aftrek van alles kosten bleef er een mooi bedrag over voor zowaar drie Wageningse sociale initiatieven: de Speelgoedbank, de Zonnebloem en de Wageningse Uitdaging.

Op 6 december was er een klein feestje. Het voltallige bestuur en representanten van de drie goede doelen kwamen bijeen bij Food of Cultures voor de overhandiging van de cheques. Ook keken ze samen nog even terug op een geslaagd parkfestival met een Wagenings tintje: vrolijk, gastvrij en sociaal.

Het Belmondo Festival, is een tweejaarlijks festival waarvan de organisatie grotendeels in handen is van Rotaryclub Wageningen-Bergpoort. Het vond dit jaar voor de 8e keer plaats. De stichting is verheugd dat ook nu weer zoveel Wageningse zangers, dansers, koren, orkesten, en sportverenigingen om niet hebben opgetreden of workshops hebben gegeven. Voor het volgende festival in juni 2021 hebben zich alweer groepen aangemeld.

De goede doelen zijn blij met hun cheque van 900 euro. De Speelgoedbank gaat met dit bedrag extra kinderen blij maken, voor wie het krijgen van speelgoed niet iets alledaags is. De Zonnebloem gaat mensen met een lichamelijke beperking weer een leuke dag bezorgen. En de Wageningse Uitdaging heeft zo een extraatje voor matches tussen maatschappelijke initiatieven en Wageningse bedrijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden