Robert Frijlink en Pieter van Weijen nodigen heel Wageningen uit om zaterdag 21 december samen met hen kerst te vieren in de Johannes de Doperkerk. (foto: Kees Stap)
Robert Frijlink en Pieter van Weijen nodigen heel Wageningen uit om zaterdag 21 december samen met hen kerst te vieren in de Johannes de Doperkerk. (foto: Kees Stap) (Foto: )

'Wageningen viert Kerst!' met Vivavoce en Eva Luna

'Wageningen viert Kerst!'. Onder dat motto hebben vocaal ensemble Vivavoce, de vertellers van Eva Luna, diverse musici en de binnenstadsondernemers de handen ineen geslagen. Op zaterdagavond 21 december is er vanaf 20.00 uur een bijzonder kerstconcert in de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat.

Door Kees Stap

WAGENINGEN - Centraal staat de vertelling door Eva Luna. De verteller neemt de bezoekers mee in vier verhalen die vanuit een verschillend perspectief de Kerstgedachte belichten. Sopraan Iris de Koomen, begeleid door Mark Toxopeus op de piano en Vivavoce gaat samen de verhalen aan elkaar rijgen met prachtige kerstmuziek. Dit alles onder leiding van dirigent Jori Klomp.

Pieter van Weijen, voorzitter van Vivavoce, heeft zin in de avond. "Voor iedereen die behoefte heeft aan heerlijke kerstmuziek, wordt dit een geweldige avond. Ons koor heeft een aantal verrassende nieuwe nummers op het repertoire gezet. De samenwerking met Eva Luna is heel bijzonder. Kerst wordt wel het thema, maar we gaan niet het klassieke kerstverhaal met bijpassende liederen brengen."

Dirigent Jori Klomp licht een tipje van de sluier op. "Uiteraard brengen we een paar klassieke nummers uit ons repertoire. We brengen echter ook muziek van componisten van nu. Engelstalige Christmas Carols komen voorbij en bijvoorbeeld Hallelujah van Leonard Cohen. En het publiek mag meezingen, graag zelfs."

Centrummanager Robert Frijlink is blij met het initiatief van de vertellers en de musici: "Dit is een prachtige activiteit voor een breed publiek, daarom ondersteunen wij het graag. Op 21 en 22 december is er een kerstmarkt in de stad, dit is een mooie aanvulling. Een aantal koren, waaronder Vivavoce, gaat op zaterdagmiddag al kerstliederen zingen in de stad. Voorafgaand aan het concert hebben Petit Louis en Hotel de Wereld een speciaal kerstmenu. Na afloop van het concert worden de bezoekers met spectaculair neonlicht uitgenodigd om bij Hotel de Wereld nog na te genieten met glühwein en het zou mij niet verbazen als er dan ook weer kerstliederen klinken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden