Adventsdienst met Festival of Lessons and Carols

WAGENINGEN - Op zondag 22 december wordt in de Johannes de Doperkerk in Wageningen om 16.30 uur een adventsdienst gehouden in de vorm van een 'Festival of Lessons and Carols'. Medewerking verleent het Torenkamerkoor, onder leiding van Elly Meijer.

Deze viering is qua opzet afkomstig uit de Anglicaanse Kerk: een serie van Bijbellezingen ('lessons') wordt afgewisseld door koorzang en samenzang ('carols'). Zoals gebruikelijk, staat in het begin de verwachting van advent centraal en komt later de vervulling van kerst in beeld. Maar dit keer wordt er ook nog een andere lijn getrokken: die naar het heden en de toekomst. Al in het eerste lied komt dat naar voren: de Heer is degene "die was, en is, en komen zal".

De muziek van het koor is zeer afwisselend. Van muziek rond 1600 tot de bekende kerstmuziek uit de negentiende eeuw en daarnaast een aantal sfeervolle of juist swingende, eigentijdse stukken. Bij de samenzang zorgen bekende melodieën dat iedereen kan meezingen. Let op: anders dan andere jaren wordt dit festival, vanwege de verbouwing van de Grote Kerk, gehouden in de Johannes de Doperkerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden