Kees Stap (rechts) haalde het beslissende halfje voor matchwinst.
Kees Stap (rechts) haalde het beslissende halfje voor matchwinst. (Foto: )

Matchwinst mooi cadeau voor jarige Jan Timman

De schakers van de SV Wageningen hebben Jan Timman een mooi cadeau bezorgd voor zijn 68e verjaardag. Tegen SG Max Euwe werd met 5½-4½ gewonnen. De jarige job trakteerde in Enschede zelf ook op een punt.

WAGENINGEN - Timman bewees maar weer eens zijn grootmeesterlijke klasse en wees daarmee zijn team de goede weg. Yochanan Afek werd geconfronteerd met een op het oog gevaarlijk torenoffer. Hij hield het hoofd echter koel en de tegenstander zag het materiaal niet meer terug. Toen ook Bert Torn en Arjen van Herwaarden wisten te winnen, zag het er goed uit.

Ondanks de comfortabele 4-0 voorsprong waren de Wageningers er echter nog niet gerust op. Dat bleek terecht, want nederlagen van Fred Jonker, Erwin Oorebeek en Jeroen Franssen maakten de match weer spannend. Een meevaller was de remise van Tjerk Sminia. Hij stond lange tijd verloren, maar wist de stelling dusdanig te compliceren dat de tegenstander alsnog misgreep. Sminia kon met eeuwig schaak ontsnappen. Sander van Eijk en Kees Stap hadden de taak om de overwinning binnen te halen. Beiden kwamen in een dame-eindspel terecht en behaalden de tweebeslissende halfjes voor de matchwinst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden