Topscorer Jeffrey van Huenen neemt een vrije bal. Foto: Patricia Brouwer
Topscorer Jeffrey van Huenen neemt een vrije bal. Foto: Patricia Brouwer

Korfballers KV Wageningen sluiten 2019 winnend af

In de Veluwehal in Barneveld troffen het plaatselijke ODIK en Wageningen elkaar. Beide teams wonnen tot zaterdag tweemaal in deze zaalcompetitie. Voor ODIK als promovendus een prima prestatie, voor Wageningen als kampioen van vorig seizoen een teleurstellende.

WAGENINGEN - Vorige week won Wageningen van koploper Dalto en kwam er een eind aan de reeks van drie nederlagen op rij. Om weg te kunnen komen bij het ondereind van de ranglijst, moest er zaterdag gewonnen worden van ODIK. Bij ODIK trof Wageningen een paar bekenden; met Milko van Golberdinge en Ivo Brons speelt ODIK met twee heren die beiden hun korfbalgeluk beproefden bij Wageningen, maar daar net niet tot de hoofdmacht reikten en bij ODIK verder gingen.

Dat ODIK wilde winnen van Wageningen was meteen duidelijk, want hun start was fel en werd beloond met een 2-0 voorsprong. Wageningen kon door doelpunten van Jeffrey en Steven aanhaken (2-2). De eerste aanval met Matté, Jasper, Eline en Xanne kon opnieuw geen potten breken, en dat leidde weer tot een kleine voorsprong van ODIK (4-2), maar ook dat gat wist het 2e aanvalsvak te dichten. Na 5-4 achter, was het Jasper die eindelijk scoorde voor het 1e aanvalsvak (5-5). Omdat het toen ook even niet lukte bij het 2e aanvalsvak, liep ODIK uit naar 9-5. Ondertussen hadden de coaches ingegrepen en kwam Iris in het veld voor Xanne. Er was veel publiek vanuit Wageningen afgereisd naar Barneveld, en zij zagen dat twee goals van Jeffrey en twee van Jasper alweer snel tot 9-9 leidden. Het was echter ODIK dat steeds weer op voorsprong kwam. Wageningen mist een stip en een aantal opgelegde kansen dichtbij de korf en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Beide teams gingen de rust in met een 12-11 voorsprong voor ODIK.

Na rust was het wedstrijdbeeld in eerste instantie hetzelfde. Wageningen bleef aanhaken, maar het was telkens ODIK dat wist uit te lopen naar 1 of 2 doelpunten voor. Nieuwe wissels volgden in het 1e aanvalsvak. Wouter kwam Matté vervangen die tot dan geen gelukkige wedstrijd speelde. Hetzelfde gold voor Eline, en Xanne kwam op haar plek. De lange dames Xanne en Iris gingen de rebound verzorgen en de lange heren Jasper en Wouter mochten elkaar vrij spelen. Dit leidde tot de eerste voorsprong van de wedstrijd (16-17), en het was een voorspong die niet meer werd weggegeven. De Wageningse heren bleven scoren en Wageningen liep uit naar 4 doelpunten verschil. ODIK was niet bij machte om het tij te keren. In de slotfase verving Rik de geblesseerde Steven Landman, en mocht een goaltje meepikken. De allerlaatste van de wedstrijd was voor Nena, die haar 2e maakte, en daarmee kwam het totaal van de doelpunten van de dames deze wedstrijd op slechts 3.

Het team van de coaches Erik van Brenk en John Jonker, kan nu gaan genieten van een paar korfbalvrije weekenden en zich opladen voor de eerste wedstrijd in 2020, de return tegen ODIK in Het Binnenveld op zaterdagavond 11 januari. Het nog puntloze SCO wist zaterdag verrassend te winnen van koploper Oost Arnhem, waardoor Wageningen met haar 6 uit 3, slechts 4 punten boven de laatste plek staat, en het verschil met positie 1 is ook maar 4 punten. Het vervolg van de competitie in 2020 belooft spannend te worden.

Doelpunten: Jeffrey van Huenen (8), Jasper Broenink (7), Steven Landman (4), Wouter ter Maaten (3), Nena Ellermeijer (2), Michelle van den Tempel (1), Rik Brouwer (1)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden