Foto: Machteld Speets
Foto: Machteld Speets

Wethouder Lara De Brito opent nieuwe vacaturebank

Door AR Mampako

In Wageningen staat het vrijwilligerswerk in hoog aanzien. Dat is niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar tijdens de lancering van de nieuwe website en vacaturebank van het Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW).

WAGENINGEN – Afgelopen donderdag in de bblthk heeft wethouder Lara de Brito de eer om op de rode lanceerknop te drukken. Voordat zij dat doet, zegt zij: "Op dit jubileumfeest kom ik met een liefdesverklaring voor het VCW. De afgelopen 25 jaar waren jullie en alle vrijwilligers onmisbaar. Jullie zijn van enorme waarde voor onze stad. Waar een kleine stad toch heel groot in kan zijn. Wij hebben heel veel vrijwilligers, die het hart zijn van de samenleving".

Astrid Zeilstra, adviseur vrijwilligerswerk van het VCW, beschrijft de zoektocht om tot een nieuwe vacaturebank te komen. Zeilstra: "We hadden een aantal wensen, namelijk: makkelijker het juiste vrijwilligerswerk vinden, het matchen vlotter laten verlopen, een talentenbank met vrijwilligers en een frisse, eigentijdse uitstraling van de website. We hebben gekozen om ons aan te sluiten bij de 'coöperatie' Vrijwilligerswerk Gelderland. Dit samenwerkingsverband sloot het beste aan bij deze wensen. En door samen te werken met 15 andere vrijwilligerscentrales, houd je de kosten laag."

Het is een gezellige bijeenkomst. Zeilstra bedankt met trots alle mensen, die een bijdrage leverden aan de totstandkoming van de website en vacaturebank. En ook een dankwoord voor alle vrijwilligers van die middag, met name ook een zestal bewoners van het asielzoekerscentrum. Zij staan klaar met dienbladen vol champagne met en zonder alcohol. Ook de internationale hapjes, die wijkcentrum de Nude maakten, zijn niet te versmaden.

De Brito: "Burgemeester Geert van Rumund is een groot voorstander van vrijwilligerswerk. Eind dit jaar neemt hij afscheid als burgemeester van Wageningen. Maar voordat hij vertrekt zal hij de handen uit de mouwen steken bij vrijwilligersorganisaties, die aangeven dat op prijs te stellen.

Meer berichten