Foto:

Benefietavond Red Gehandicaptenhuis

Op zaterdag 25 januari vindt er vanaf 17.30 uur een benefietavond plaats met diner, muziek, loterij en kunstveiling. De opbrengst van deze avond gaat naar een gehandicaptenhuis in Iran. De avond is een initiatief van Stichting Wageningen City of Cultures.

WAGENINGEN - "Als gevolg van de opgelegde sancties en de behoorlijke inflatie loopt een verstandelijk gehandicaptenhuis in mijn geboortestad, waar ik af en toe help, het risico om gesloten te worden", geeft voorzitter van de stichting Masood Eslami aan. "Dit zou een ramp zijn voor de 100 permanente bewoners zonder ouders. Er is geen internationale hulp en de plaatselijke bevolking heeft momenteel zelf moeite om rond te komen. Ik kan mijn ogen hiervoor niet sluiten. Als bestuur van de Stichting City of Cultures hebben we besloten om onze handen uit de mouwen te steken. In samenwerking met bblthk worden tekeningen, die door de bewoners zijn gemaakt, vanaf 18 januari tentoongesteld. Tijdens de veiling, die wordt geleid door Jelle de Gruyter, worden de tekeningen verkocht.

Ria Wigt geeft aan: "Ik vind het aandoenlijk dat juist de mensen die het heel erg moeilijk hebben, ons hun kunst aanbieden om te verkopen zodat zij kunnen overleven. Een bijzondere manier om hen te helpen en ons een tastbare herinnering te geven." "Door deze actie willen wij zorgen dat deze mensen in staat blijven om, net als wij, mooie dingen te blijven doen", voegt Grietje Zeeman toe.

"Ik heb mezelf afgelopen 25 jaar met hart en ziel ingezet voor mijn stad en mijn stadsgenoten in Wageningen, een stad waar ik enorm trots op ben en me gelukkig voel. Nu vraag ik mijn stadsgenoten ons te helpen om ervoor te zorgen dat het gehandicaptenhuis niet dicht gaat. Want dat zou een een ramp zijn", zegt Masood.

Mocht het niet lukken om te komen, dan is een bijdrage welkom op rekening NL11TRIO 0338873996, ten name van Stichting Wageningen City of Cultures.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden