Bijzonder theater van WDT (foto Jan Boer)
Bijzonder theater van WDT (foto Jan Boer) (Foto: )

WDT komt met twee eigenzinnige eenakters

Door Jan Boer

De Wageningse toneelvereniging WDT komt met twee eigenzinnige eenakters in theater De Wilde Wereld.

WAGENINGEN - De eerste is 'Omstanders' van Toon Tellegen. Een simpel, dichterlijk en verhuld filosofisch verhaal. Tellegen gebruikt taal waarmee hij de mens in al zijn tegenstrijdigheden neerzet. Het stuk is een mooie, eenvoudige metafoor voor de voorbijganger van nu, die liever een andere kant op kijkt wanneer er iemand op straat in elkaar wordt geramd. De tweede eenakter is 'Doorgefokt' van Ko van den Bosch. Dit is een zeer kenmerkend stuk van Ko van den Bosch, herkenbaar vanwege zijn rauwe realisme en humoristisch absurdisme in taal, beeld en dramaturgie. Zijn voorstellingen zitten vol visuele slapstick en materieel geweld. De eenakter vertelt het verhaal, dat tijdens het uitlaten van de hond allerlei gesprekken gevoerd worden, waarbij de maatschappelijke discussie niet gemeden wordt. Je mag toch alles zeggen tegenwoordig? Trouwens wie is er nou eigenlijk doorgefokt? Regie: Karin Schardt. Spel: Lambert van Gils, Monique Hamers, Gerda van 't Land, Mathijs van Leeuwen, Sam Niemeijer, Esther van Hoeve, Ine Wiebenga.
Toneelvereniging WDT is de oudste algemene toneelvereniging van Wageningen. WDT is een eigenzinnige en kleine amateurvereniging met spelers variërend tussen 18 en ongeveer 70 jaar. Samen op een plezierige manier theater van goede kwaliteit maken staat voorop. Monique Hamer van WDT legt uit: " Toneelspelen is geen wedstrijd, maar het is vooral leerzaam en leuk om onderbouwde feedback van onafhankelijke professionals te krijgen. We hebben een aantal professionele theatermakers gevraagd om een jury te vormen. Deze jury stelde vast blij te zijn met de diversiteit en ook met het feit, dat er veel jongeren in het spel betrokken zijn, die veel van zichzelf in het spel stoppen".
Speeldata: vrijdag 7, woensdag 12, vrijdag 14 en zaterdag 15 februari (aanvang 20.30 uur) en zondag 9 februari (aanvang 15.00 uur). Theater De Wilde Wereld, Burgtstraat.
Kaarten: Kijk op www.wdttoneel.nl of bel 06 2042 4739.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden