De winstpartij van Naomi Boeren (rechts) gaf de doorslag. Foto: Gerard Zijlema
De winstpartij van Naomi Boeren (rechts) gaf de doorslag. Foto: Gerard Zijlema

WSDV-jeugd winnaar GDB-bokaal

WAGENINGEN - De WSDV-damjeugd is winnaar geworden van de GDB-bokaal, inzet van een drie dagen durende strijd tussen zeven Gelderse viertallen.

Nadat in Huissen de laatste reguliere wedstrijden waren gespeeld, volgden meteen de halve finales en de eindstrijd. WSDV bereikte als de nummer één de halve finale. Het Wageningse kwartet verloor alleen van de thuisclub en won verder alle wedstrijden. Dankzij een gemakkelijke 6-2 overwinning op VBI 2 werd de finale bereikt. Daarin werd VBI 1 de tegenstander, omdat DES Lunteren in gewonnen positie nog in de fout ging.

In de finale werd in overleg met de spelers uitgegaan van 'eigen kracht'. De sterkste WSDV-spelers werden aan de borden 1 en 2 gezet. Dat bleek een gouden greep, want daar werd gewonnen en aan de borden 3 en 4 gingen de punten naar de tegenstander. De eindstand werd derhalve 4-4, waarna de winstpartij van Naomi Boeren aan bord 1 de doorslag gaf. De derde prijs was voor DES Lunteren, dat te sterk was voor het tweede team van VBI. DES 2, WSDV 2 en Lent eindigden op respectievelijk de vijfde, zesde en zevende plaats.

De prijzen werden uitgereikt door bondspreses Frans de Jonge, tevens interim jeugdleider van de Gelderse Dambond. Het team van WSDV 1 bestond op de laatste speeldag uit Naomi Boeren, Csongor Bartfai, Daniel Schmidt en Nathan van Beek.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden