Brigit en Ingeberte hebben zin in sport, spel én afwisseling
Brigit en Ingeberte hebben zin in sport, spel én afwisseling (Foto: Eric Vis)

Wageningers bedenken nieuw sportconcept

WAGENINGEN - Brigit de Bruin en Ingeberte Uitslag hebben zin in sporten, maar kunnen in het huidige aanbod niet vinden wat ze zoeken. Daarom organiseren ze het nu zelf. Flex Sport is voor iedereen die zin heeft in sport, spel én afwisseling. Elke donderdagavond bepalen de deelnemers met elkaar welke sport ze dan gaan doen. De kosten zijn laag, omdat alleen de zaalhuur gezamenlijk wordt betaald.

Brigit legt uit hoe ze op het idee van Flex Sport zijn gekomen: "Ik sportte omdat het moest. Er was niets aan. Toen heb ik het omgedraaid: als het leuk is, komt het bewegen vanzelf." Ingeberte vroeg zich af wat haar zou helpen om te blijven sporten: fun, variatie, leuke mensen en ondertussen lekker bewegen.

Ze kenden elkaar nog niet, maar hebben elkaar gevonden in een gezamenlijk idee. "Ik zag op nextdoor een berichtje van Brigit", vertelt Ingeberte. "Ze vroeg zich af of zoiets al bestaat. Ik reageerde meteen. Als het niet bestaat, dan organiseren we dat toch zelf?" Dezelfde week zaten de dames bij elkaar aan tafel en hebben plannen gesmeed. Ook kregen ze meteen enthousiaste reacties uit hun omgeving.

Brigit: "Flex Sport kan elke keer anders zijn, we bepalen met elkaar waar we zin in hebben. Je kunt denken aan balsporten als volleybal en basketbal, maar ook andere sporten, zoals frisbee en badminton. En daarnaast kan je bijvoorbeeld ook denken aan next level tikkertje, touw klimmen, apenkooien."

Iedereen die ook zin heeft in Flex Sport, kan langskomen op de open avond op 30 januari, van 20.00 tot 21.00 uur in de gymzaal van basisschool de Dijk aan de Marijkeweg 1 in Wageningen. De kosten bedragen 15 euro per maand, dat is om de zaalhuur te dekken. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via flexsportwageningen@gmail.com.

Meer berichten