Foto:

Succesvolle benefietavond in bblthk

WAGENINGEN - Zaterdagavond hield Stichting City of Cultures een benefietavond met onder andere een kunstveiling. Alle geëxposeerde schilderijen, tekeningen door bewoners van een verstandelijke gehandicaptenhuis in Iran werden verkocht. Een fantastische opbrengst die geheel ten goede komt aan het gehandicaptenhuis in Iran 'Het huis van mijn vriend'.

De avond begon goed met de vertoning van een film over de situatie in het huis en dankwoorden aan Wageningers. Vooraf was er een smaakvol buffet met wereldgerechten verzorgd door Food of Cultures. De bibliotheek stroomde vol en velen genoten van het gezellige samenzijn.

De biedingen gingen afwisselend gemoedelijk en spannend. Veilingmeester Jelle de Gruyter begeleidde de veiling met een kwinkslag hier en een interessant verhaal daar. Masood Eslami vertelde als introductie over de bewoners van het huis, legde uit hoezeer ze de bijdrages nodig hebben en gaf wat meer informatie over de grote inflatie in Iran. Ook was er mooie Iraanse muziek gezongen door Ziba Nillian, onder begeleiding van Marc Constandse en Soheil Yazdani.

De geweldige avond werd afgesloten met de resultaten van de loterij met prachtige Iraanse souvenirs. De organisatie schat het voorlopige resultaat op circa 5.500 euro. Mede dankzij vele donaties van Wageningers, na de aankondigingen van de afgelopen dagen.

De mensen van 'Het huis van mijn vriend' zonden met tranen in hun ogen, meteen na ontvangst van de beelden van de avond een ontroerend dankwoord aan de lieve Wageningse mensen die dit alles mogelijk maakten. Net zoals in 2018 gaat de stichting weer een ander land op de kaart zetten in Wageningen en deze keer is Indonesië aan de beurt.

Na de aftrap op 8 april 2020, wordt op 9,10 en 11 juli het festival gevierd met muziek, film, exposities en dans, in samenwerking met Theater Junushoff, Ruma Kitah, bblthk en Movie W. Kijk voor meer informatie op www.cityofcultures.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden