Alle prijswinnaars poseren trots voor de fotograaf. Foto: Marcel Monteba
Alle prijswinnaars poseren trots voor de fotograaf. Foto: Marcel Monteba (Foto: )

Vier keer prijs voor damjeugd WSDV

De jeugd van WSDV pakte vier van de zes te winnen prijzen op de Gelderse

jeugddamkampioenschappen. Coach Marcel Moneba kon prima met dit resultaat leven. De Wageningse topdamclub was hofleverancier met zes pupillen en vier welpen. In toaal waren er veertien deelnemers die in één poule speelden..

Pupil Marjory Feyt was oppermachrig en zette al haar zeven partijen in winst om. Alleen tegen de nummer twee, Fleur Kruysmulder, ging het niet helemaal van een leiendakje. Erik vanWingerden pakte keurig het brons na felle strijd met clubgenote Naomi Boeren. In hun onderlinge partij speelde hij te veel op haar tijd wat hem de partij had kunnen kosten. Hij won uiteindelijk op de klok. Nico Geesink had een voortreffelijke start en deed het met een vijfde plaats ook prima. Hij kwalificeerde zich hiermee tevens voor de nationale jeugddamdag.

Bj de welpen sprong in het oog hoe geconcentreerd Jacob Lootsma speelde. Hij is pas een paar weken lid van WSDV maar veroverde nu al het zilver, een uitstekende prestatie. De pas zevenjarige Ewout van Rosevelt eigende zich na een bloedstollende barrage de derde prijs toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden