Erica van Rooij en haar dochter Ella genieten van het vrijwilligerswerk op de Stadsboerderij langs het Spijk. (foto: Kees Stap)
Erica van Rooij en haar dochter Ella genieten van het vrijwilligerswerk op de Stadsboerderij langs het Spijk. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Help een handje mee bij de dieren op de Stadsboerderij

Door Kees Stap

Het is een vroege zaterdagmorgen langs het Spijk. Toch is er al het nodige leven te bespeuren bij de Stadsboerderij. Erica van Rooij en haar dochter Ella halen de schapen en geiten uit hun hok. Bij de kippen worden de eitjes geraapt.

WAGENINGEN – Erica is een van de vrijwilligers die er voor zorgt dat bezoekers in het weekend een kijkje kunnen nemen in de Stadsboerderij die sinds september geopend is. "Het is zo leuk om hier aan de slag te gaan", legt ze uit. "Ik zou graag zelf zo'n huisje buiten willen hebben. Wij wonen vlakbij de plek van het oude minidierenpark. Toen ik hoorde van de verhuizing, heb ik mezelf aangemeld als vrijwilliger. Heerlijk om hier te zijn, de dieren te verzorgen en bezoekers welkom te heten. Mijn dochter Ella vindt het ook geweldig, daarom komt ze bijna altijd met me mee."

Doordeweeks zorgen cliënten van 's Heeren Loo er voor dat de dieren verzorgd worden en dat bezoekers welkom zijn. In het weekend wordt dat gedaan door vrijwilligers. "We hebben op dit moment zo'n 15 vrijwilligers", legt Erica uit. "Dat varieert van studenten tot gepensioneerden, we hebben zelfs een dame van 83 die actief is. Maar het aantal vrijwilligers mag nog stijgen. Het is namelijk gezellig als je met zijn tweeën aan de slag gaat. Soms is het best druk met bezoekers. In de wintermaanden zijn het er in het weekend zo'n 75 per dag, vaak ouders en grootouders met kinderen. We verwachten dat het in de lente alleen maar drukker gaat worden."

Terwijl Erica en Ella verder gaan met het voeren van de schapen, komt bestuurslid Jan Bakker binnen met goed nieuws. "Onze aanvraag bij het Initiatievenfonds is goedgekeurd. Daarmee kunnen we twee falabella's aanschaffen. Dat zijn minipaardjes. Een mooie aanwinst voor de Stadsboerderij. Het toont maar weer eens aan hoe ons project leeft in de stad. We hebben van veel bedrijven, organisaties en particulieren een bijdrage mogen ontvangen. Om de Stadsboerderij ook de komende jaren draaiende te houden, kunnen mensen ons ondersteunen door Vriend te worden. Alle info hierover staat op onze website."

www.stadsboerderijwageningen.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden