Een doos van het MAS met 42 dingen is al in Wageningen, de inhoud blijft voor iedereen geheim tot de opening op 9 maart. (foto: Catalijn Adelmund)
Een doos van het MAS met 42 dingen is al in Wageningen, de inhoud blijft voor iedereen geheim tot de opening op 9 maart. (foto: Catalijn Adelmund) (Foto: )

Schrijversharten en Petra Sips lanceren bijzonder kunstproject

WAGENINGEN - Van 7 maart tot en met 15 maart is het Boekenweek. Het thema dit jaar is ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Op 9 maart om 20.00 uur is er daarom in de bblthk een avond over dwarsdenkers en 42 dingen.

Het collectief Schrijversharten bestaande uit Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en Annie van Gansewinkel onderzoeken hun eigen rebelsheid en die van bekende dwarsdenkers in de literatuur. Ook worden dan 42 dingen onthuld. Na de pauze staat Jaap Kruithof centraal, een van Vlaanderens grootste dwarsdenkers. Petra Sips nam het initiatief voor deelname aan het ‘Upcycling-project’ van het MAS, Museum aan de Stroom in Antwerpen. De helft van de 10.000 voorwerpen die Kruithof in zijn leven verzameld heeft, wordt aan kunstenaars beschikbaar gesteld. Schrijversharten en Petra Sips lanceren dit bijzondere kunstproject in Wageningen. Zij roepen kunstenaars en aanwezigen op om een ding uit de collectie van Jaap Kruithof te adopteren en op kunstzinnige wijze te transformeren. Wageningse muzikant Jitze Kopinga zingt rebelse liedjes. Op 15 mei worden de creaties van de kunstenaars gepresenteerd in de bblthk.

Kunstenaars die willen deelnemen kunnen zich voor 6 maart aanmelden via schrijversharten@gmail.com.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden