Snellere bus tussen Ede, Campus en Arnhem

Wageningen - Waarschijnlijk komt er eind dit jaar een snellere buslijn tussen Arnhem, Wageningen en Ede. De bus die onder de naam Rijnlijn in de spits twee keer per uur gaat rijden, stopt dan ook bij de Wageningse Campus.

Samen met de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem, Renkum en Ede heeft de gemeente Wageningen al langer de wens voor een snellere verbinding tussen Arnhem - Wageningen – Campus naar station Ede-Wageningen). Volgens wethouder Maud Hulshof is de officiële beslissing nog niet genomen. Maar omdat de provincie ook enthousiast is, verwacht zij dat het medio december al geregeld kan worden. De bussen kunnen sneller rijden, omdat zij bepaalde haltes gaan overslaan. De exacte tijdswinst is nog niet bekend. De nieuwe dienstregeling heeft volgens Hulshof ook een paar nadelen. “Andere lijnen gaan wat minder frequent. Wij vinden dat er een minimale frequentie van twee keer per uur voor alle bestaande haltes dient te zijn. Dit betekent echter ook dat de verbinding met het ziekenhuis in Ede vooralsnog minder frequent wordt. Wij vinden dat een zeer ongewenst effect. Wij maken ons sterk voor een hogere frequentie van en naar het ziekenhuis.”

In 2022 wordt de busverbinding naar verwachting nog verder verbeterd. Dan worden de Rijnlijn en de Valleilijn samen aanbesteed en komt er één busmaatschappij. Ook de wens voor milieuvriendelijke bussen kan dan gerealiseerd worden.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden