WAVV-voorzitter Jan Laurens geeft aan de leden tekst en uitleg over het verdwijnen van het eerste zondagteam.
WAVV-voorzitter Jan Laurens geeft aan de leden tekst en uitleg over het verdwijnen van het eerste zondagteam. (Foto: Dick Martens)

WAVV stopt met eerste elftal op zondag

Door Dick Martens

WAGENINGEN - ,,Het was echt noodzakelijk”, lichten voorzitter Jan Laurens en penningmeester Eric Hellegering de moeilijke beslissing, ‘the day after’, nader toe. ,,Ondanks onze inspanningen lukte het onder andere niet om weer een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Wel zijn we blij, dat de andere twee sponsoren, Keygene en Jumbo Verberne, hun verbintenis wel verlengden en de komende twee jaar aan ons verbonden blijven. We hebben ons eerste zaterdagteam vorig seizoen in het leven geroepen met het oog op de toekomst en de wetenschap, dat we de definitieve overstap van de zondag naar de zaterdag over een jaar of twee, drie toch wel zouden gaan maken. Dat plan is nu dus gewijzigd.”

'We moeten vooruitkijken'

De beide bestuursleden gingen niet over een nacht ijs en spraken alvorens tot een definitief besluit te komen onder andere met clubiconen Jan en Dick Hellegering. ,,Natuurlijk vonden zij het ook vooral jammer, dat het zo is gelopen, maar hadden zij ook alle begrip voor de situatie, zoals die nu is ontstaan. Belangrijk is nu, dat de rust weerkeert en we straks lekker gaan voetballen op de zaterdag. We moeten niet in een negatieve spiraal terechtkomen, maar vooruit gaan kijken.”

In goede harmonie opgelost

Vooruit kijken zal ook gelden voor het merendeel van de huidige selectie, waarin Mike Jansen, Melchior Onderstal, Kevin van Woerkom en Björn Mol inmiddels hun vertrek hebben aangekondigd. Jansen en Onderstal spelen volgend seizoen in het rood en wit van Bennekom, terwijl Van Woerkom en Mol en rood en witte shirt van buurman ONA ’53 aan gaan trekken. Maar ook trainer Dik Peters van Ton zal moeten uitkijken naar een andere voetbalwerkgever. ,,Ondanks dat het voor hem niet geheel onverwacht kwam, was het ook voor hem zeker ook verrassend. Dik tekende onlangs bij, maar ook toen hebben we de situatie die nu een feit is al besproken. Gelukkig is een en ander met Dik in goede harmonie opgelost en hopen wij dat hij alsnog een goede club kan vinden.”

Realisme voert de boventoon

Maandagavond beargumenteerde Laurens voor een met ruim 50 leden gevulde kantine de genomen beslissing. Duidelijk werd, dat de toch goed overwogen beslissing, noodzakelijk was. Toch speelden de sentimenten wel degelijk even op. ‘WAVV is toch ‘de zondag’, klonk het enigszins teleurgesteld. De spreker kreeg bijval, maar ook bij hen voerde uiteindelijk het realisme de boventoon. ,,Er zijn inmiddels al spelers, met een WAVV-verleden, die hebben aangegeven, dat zij ons zaterdagteam willen komen versterken. Dat maakt het zaterdagteam steeds meer een herkenbaar WAVV-team. Ook een aantal spelers vanuit het zondagteam willen blijven." Dat zal ongetwijfeld menig clubhart weer wat sneller laten kloppen. ,,Op naar een nieuwe en mooie WAVV-toekomst", waren de slotwoorden van Laurens. Er werd door menigeen toch instemmend geknikt.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden