Abdullah uit Landgraaf met zijn dochter Naja geinterviewd door Esther op een Syrie feestavond.(foto Jan ten Haaf)
Abdullah uit Landgraaf met zijn dochter Naja geinterviewd door Esther op een Syrie feestavond.(foto Jan ten Haaf) (Foto: )

Ontmoetingsmiddag met Syriërs in Nederland en Jordanië

WAGENINGEN - Op zondag 15 maart vindt er om 14.00 uur een ontmoetingsmiddag plaats in THUIS aan de Stationsstraat in Wageningen. De organisatie is in handen van de stichting 'Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid Jordanië', in samenwerking met Amnesty International Wageningen.

Tot op de dag van vandaag moeten er mensen in Syrië op stel en sprong huis en haard verlaten, vanwege oorlogsgeweld en hun toevlucht zoeken op een plek waar ze in vrijheid niet voor gekozen zouden hebben. De oorlog heeft een enorme impact op het leven van mensen. Vier vrouwen van verschillende leeftijden vertellen op video over de steun die het buurtcentrum Hosum in het Jordaanse Irbid hen biedt. Dit onderschrijft het belang van de uitwisseling tussen Wageningen en Irbid. Wageningen ondersteunt Irbid en dit buurtcentrum nu al bijna zes jaar. Wageningse Syriërs vertellen over de contacten die ze nog hebben in Syrië en hoe het nu met ze gaat in Wageningen.

Tussendoor is er Syrische muziek van De Trekvogels: een samenwerking van Rami uit Syrië, Kaywa uit Koerdistan en Judica en Bert van Madlot uit Wageningen. Ex-stadsdichter Laurens van der Zee leest een gedicht voor. De organisatie zou het leuk vinden als iedereen een klein hapje meeneemt.

Meer berichten