Tjerk Sminia stond zeer goed, maar moest forceren en verloor. (foto: Kees Stap)
Tjerk Sminia stond zeer goed, maar moest forceren en verloor. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Schakers Wageningen onderuit tegen laagvlieger

De schakers van de SV Wageningen hebben zichzelf een slechte dienst bewezen. Tegen laagvlieger Groninger Combinatie 2 werd met 6½-3½ verloren. Een nederlaag waar weinig op viel af te dingen. Wageningen moet nu nog uitkijken om niet in degradatieproblemen te komen.

Wageningen - Na een degelijke remise van Fred Jonker gaf Jan Timman maar weer eens het goede voorbeeld met een snelle overwinning, maar daarna lukte er weinig meer aan Wageningse zijde. Erwin Oorebeek kreeg na een mislukte opening nog een kans. Toen hij die verzuimde te pakken, verloor hij een stuk en daarmee de partij. Yochanan Afek speelde naar eigen zeggen een van zijn slechtste partijen ooit voor Wageningen. Arjen van Herwaarden werd in tijdnood overlopen in een koningsaanval. Kees Stap verloor onderweg een pion en wist het eindspel niet te houden.

Even gloorde hoop toen David van Eekhout en Jeroen Franssen een punt in de schoot geworpen kregen. Sander van Eijk en Tjerk Sminia moesten forceren om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Van Eijk had te laat door dat hij drie maal dezelfde stelling kon claimen en verloor alsnog. Sminia stond zeer goed, maar moest forceren en verloor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden