Foto:

De bblthk genomineerd voor Beste Bibliotheek 2020

WAGENINGEN - De bblthk is één van de vijf genomineerden voor de verkiezing tot Beste Bibliotheek 2020. Samen met de andere genomineerden (De Bibliotheek LocHal Tilburg, Forum Groningen, Forum Zoetermeer en het Huis van Eemnes), strijdt de bblthk om de eerste plek. Op dinsdag 16 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

“Als meest openbare plek van de stad, met 240.000 bezoekers per jaar, staat de bblthk midden in de Wageningse samenleving. Van lezing tot lunchconcert, van een uitgebreid cursusaanbod tot een rijke boekencollectie: de bblthk heeft voor elk wat wils en is er voor iedereen. Daar zetten wij ons dagelijks voor in. Wij zijn daarom trots op onze nominatie voor beste bibliotheek van Nederland”, aldus Manja Mekking, directeur van de bblthk.

Mystery guests van Bibliotheekblad bezoeken de komende maanden op wisselende tijdstippen de genomineerde bibliotheken. De jury heeft niet alleen oog voor het gebouw en de dienstverlening, maar kijkt ook naar minder zichtbare taken van een bibliotheek, zoals de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied. Aan deze taken besteedt de jury extra aandacht.

Behalve het oordeel van de vakjury, bepaalt ook de stem van het publiek de uitslag van de verkiezing. Van 15 mei tot en met 14 juni kan iedereen op www.bibliotheekblad.nl op de bblthk stemmen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden