Marechaussees helpen vrijwilligers Stadion De Wageningse Berg tijdens NLdoet

WAGENINGEN - Stadion De Wageningse Berg krijgt tijdens NLdoet, de jaarlijkse Nederlandse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, een flinke opknapbeurt. Liefst 100 vrijwilligers van de marechaussee-opleiding in Apeldoorn komen op 13 maart naar Wageningen om te helpen bij het opknappen van stadion De Wageningse Berg. De dag wordt om 9.00 uur afgetrapt door mevrouw Maud Hulshof, wethouder Financiën, Economie, Participatie en Groen van de gemeente Wageningen. Het Oranjefonds geeft financiële steun aan de opknapbeurt.

Tijdens NLDoet, op 13 en 14 maart, worden overal in het land door duizenden organisaties vrijwilligersacties georganiseerd. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje mee te helpen. Stadion de Wageningse Berg is een bijzonder voetbalmonument, oorspronkelijk gebouwd in 1899 en herbouwd in 1949. Op dit moment wordt het stadion onderhouden door Stichting Future Center met de inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers.

Stichting Future Center Wageningen is blij met de komst van de vrijwilligers. Bestuurslid Arno Boon: “Met de komst van de marechaussees kunnen we weer een flinke stap zetten in het groot onderhoud. Vorig jaar is tijdens een soortgelijke actie veel houtwerk van een nieuwe verflaag voorzien en de bestrating verbeterd. Ook voor dit jaar hebben we ons wensenlijstje al klaar liggen. Daarbij is het fijn dat het Oranjefonds ons financieel steunt.”

Luitenant Aliki, Koninklijke Marechaussee: “De Koninklijke Marechaussee staat midden in de maatschappij. Om die reden vinden wij het dan ook belangrijk dat onze mensen maatschappelijk betrokken zijn. Vorig jaar hebben wij reeds uiting gegeven aan NLdoet door met een deel van het Opleidingscentrum Kmar een bijdrage te leveren aan opknappen van het stadion de Wageningse Berg. Deze betrokkenheid draagt niet alleen bij aan de maatschappij, maar ook aan de persoonlijke en professionele vorming van onze studenten. Deze werkzaamheden hebben tot mooie resultaten geleid toen, maar wij beseffen dat er nog genoeg te doen is. Daarom hebben wij aangeboden om ons nogmaals in te zetten, dit werd met veel enthousiasme ontvangen. Wij zullen dan ook voortborduren op het afgelopen jaar en ons wederom inzetten voor het stadion en haar gemeente. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat we er een mooie dag van zullen maken.“

Voetballen op historische grond

Tijdens de dag gaan de marechaussees-in-spé niet alleen klussen. In het programma is voldoende ruimte ingebouwd om een voetbaltoernooi in het roemruchte stadion te houden. Ook kunnen de vrijwilligers de watertoren beklimmen die naast het stadion staat en bij het complex is betrokken.

Vrijwilligers voor vrijwilligers
De vrijwilligers, vaak met een groen-wit hart, die de rest van het jaar voor het onderhoud zorgen en assisteren bij trainingskampen, zijn ook 13 maart van de partij. Zij begeleiden de Apeldoornse groep en organiseren het toernooi. De catering wordt verzorgd door Stichting Future Center Wageningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden