Molenmarkt 2023
Molenmarkt 2023 John Stevens

Zonovergoten geslaagde 45ste Molenmarkt

16 september 2023 om 09:36 Overig Deel je nieuws

Het was druk en gezellig op de 45ste Molenmarkt. De warmte zorgde ervoor dat de inwoners van Wageningen en omstreken al in de ochtend de markt in grote getalen bezochten. De Molenmarkt werd geopend door een levendig gesprek tussen wethouder Erik-Jan Bijleveld en Jeroen van der Heijden over het belang van natuur in de stad. De wethouder beloofde aan de aanwezige kinderen om goed op de natuur in hun stad te passen. Samen met een aantal buurtkinderen deelde hij zaden van inheemse bloemen voor bijen en vlinders uit. De KlimaatKeet van de gemeente organiseerde twee drukbezochte demonstraties over het afkoppelen van regenwater.

Er was een uitgebreid programma voor jong en oud. Zo konden jonge bezoekers voor weinig geld op de kinderkleedjesmarkt speelgoed, boeken en andere spulletjes kopen. Bezoekers konden struinen over de braderie met kramen waar leuke en unieke spullen te koop werden aangeboden en een demonstratie van de Trapakkers kon worden bezocht. Ook kon men in een gezellige en open sfeer kennismaken met de vele verenigingen die Wageningen rijk is. Op de drie podia waren optredens te zien van lokale talenten en genoten bezoekers van wereldse klanken, swingende piano muziek, trommelworkshops en dansclinics, onder het genot van een biologische Moliebol en Wagenings biertjes.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde Molenmarkt met mooi weer en veel bezoekers. Het was een gezellige en sfeervolle dag. We bedanken alle vrijwilligers, subsidieverstrekkers en onze sponsors, waaronder onze hoofdsponsors: Windmolen de Vlijt, tuincentrum de Oude Tol, en het maritiem onderzoeksinstituut het MARIN. We kijken nu al uit naar de 46ste Molenmarkt op 14 september 2024!

advertentie
advertentie