Foto: Tiit Motus

Groenendijk mist nipt hoofdprijs

Jan Groenendijk ging de laatste ronde van het World Cup-toernooi in Antalya nog op kop, maar werd op het laatste moment nog door landgenoot Martijn van IJzendoorn voorbij gestreefd. Deze won in het slotakkoord van de Oekraïner Yurii Bobkov, terwijl de topdammer van het Wageningse WSDV zijn tanden stuk beet op diens vriendin, de Poolse wereldkampioen bij de vrouwen Natalia Sadowska.

WAGENINGEN - Van IJzendoorn, die Groenendijk na een mislukte opening al op de rand van de afgrond had gebracht, scoorde in de Turkse badplaats 13 uit 9. JG Superstar had een puntje minder, evenals de nummers drie en vier, de Letse oud-wereldkampioen Guntis Valneris en de Russische grootmeester Alexander Getmanski.

Groenendijk, evenals WSDV-trainer/speler en nationaal talentencoach Rik Keurentjes inmiddels weer terug in Nederland, remiseerde zes keer, alle met top-acht-spelers. Hij won met een fraai offer van Bobkov en ook 'per traditie' van de Rus Ivan Trofimov. Zijn grootste wapenfeit was zijn zege op Valneris, die vrijwel 'vanuit het niets' in het late middenspel onder de voet werd gelopen.

De Nijmeegse student zou 10 april in Kraggenburg beginnen aan het NK, waarop hij vorig jaar met een tweede plaats debuteerde. Of dit toernooi dan nog wel zal doorgaan is echter uiterst onzeker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden