Arie Jansen is dankbaar dat hij al 40 jaar bij de HEMA Wageningen klanten en collega's heeft mogen helpen. (foto: Kees Stap)
Arie Jansen is dankbaar dat hij al 40 jaar bij de HEMA Wageningen klanten en collega's heeft mogen helpen. (foto: Kees Stap) (Foto: Kees Stap)

Arie Jansen 40 jaar bij de HEMA Wageningen

Door Kees Stap

WAGENINGEN - “Ik kijk in dankbaarheid en verwondering terug dat ik dit allemaal heb mogen beleven en meemaken.” Arie Jansen viert deze maand dat hij 40 jaar in dienst is bij HEMA Wageningen.

De toen 23-jarige Arie Jansen kwam begin 1980 uit militaire dienst. Het was in die jaren lastig om werk te vinden, dus Jansen was blij dat hij zelfs uit twee banen kon kiezen. “Ik kon aan de slag bij een winkel in Arnhem, of als verkoopchef bij de HEMA in Wageningen”, blikt hij terug. “Blijkbaar heb ik de goede keuze gemaakt, want 40 jaar later werk ik hier als teamleider nog steeds met heel veel plezier. De trouw en de dienstbaarheid aan klanten en collega staan voor mij centraal.”

Tijdens de koopzondag op 1 maart werd Jansen in het zonnetje gezet vanwege zijn jubileum. “Dat was zo’n leuke dag. Veel klanten kwamen langs om me te feliciteren. En ook veel oud-collega’s kwamen speciaal voor mij even langs.” Dat laatste is volgens Jansen typerend voor de sociale sfeer bij de Wageningse HEMA. “Doordat onze HEMA een franchisebedrijf is, zijn we een hechte familie. We delen lief en leed met elkaar. We hebben al heel wat roerige tijden meegemaakt. Ik ben in dienst gekomen bij de heren Bos en Bouwman. Na anderhalf jaar nam de oude heer Van Doorn het bedrijf over. Nu is Ruud van Doorn al weer heel wat jaren de eigenaar en zijn dochter Doris krijgt een steeds belangrijkere rol binnen het bedrijf. Die betrokkenheid zie je terug bij de medewerkers. We hebben een hecht team. Wat ik bijvoorbeeld leuk vind, is dat ik nu samenwerk met een kleinzoon van iemand die vroeger mijn collega was. Het is geweldig om met de jongere generatie te werken. Ik kan hen veel leren, maar soms zijn ze ook een mentor voor mij. Mister J, noemen ze me dan. Geweldig om hun verhalen over de studie en over reizen te horen.”

Het sociale aspect vindt Jansen ook buiten zijn werk belangrijk. “Samen met mijn partner ben ik actief in de Ontmoetingskerk in Doorwerth. Daar houden we oecumenische diensten met katholieken en protestanten samen. Naast het religieuze is vooral het omzien naar elkaar belangrijk. We hebben altijd een gezamenlijke maaltijd en helpen waar kan. Je kunt niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen. In roerige tijden als deze is dat extra belangrijk.”

In die Ontmoetingskerk wil Jansen ook zijn jubileum met de collega’s gaan vieren. “Dat is nu even uitgesteld, maar van uitstel komt geen afstel. Ik wil hen iets meegeven van hoe dankbaar en gezegend ik ben dat ik dit werk in de kerk en bij de HEMA mag doen. Maar we gaan er ook een gezellige avond van maken, want ook samen eten en drinken is een belangrijk sociaal gebeuren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden