Mirelle Geervliet was een van de zestig vrijwilligers die huis aan huis de flyer voor Coronahulp verspreidden. (foto: Jouwert van Geene)
Mirelle Geervliet was een van de zestig vrijwilligers die huis aan huis de flyer voor Coronahulp verspreidden. (foto: Jouwert van Geene) (Foto: )

“Vraag hulp, vrijwilligers staan klaar!”

Door Kees Stap

Boodschappen halen, de hond uitlaten, of een luisterend oor

Heb je hulp nodig? Bel of mail met Coronahulp Wageningen via 0317-413088, of coronahulp@welsaam.nl. Of stel je vraag via de speciale button op www.welsaam.nl. Wil je hulp bieden? Meld je dan aan via www.welsaam.nl Wie een vraag heeft over het coronavirus, kan bellen met het Rode Kruis. Experts zitten voor je klaar: 070 – 4455 888. Word ook lid van de Facebookgroep Coronahulp Wageningen. Veel Wageningers willen graag anderen helpen tijdens de Coronacrisis. Anderen hebben juist hulp nodig. Boodschappen halen, de hond uitlaten, of een luisterend oor bieden. Maar hoe breng je vraag en aanbod bij elkaar? Dat wordt sinds vorige week gecoördineerd via Coronahulp Wageningen.

WAGENINGEN – Coronahulp Wageningen is een initiatief van alle partijen die samenwerken in Welsaam, het Rode Kruis, inwoners en de gemeente Wageningen. “We zagen dat er veel initiatieven ontstonden waarbij mensen anderen wilden helpen”, legt Astrid Zeilstra uit. Zij is een van de betrokkenen van Coronahulp Wageningen waar vraag en aanbod op elkaar wordt afgestemd. “Het leek ons goed om die hulp te coördineren en in sneltreinvaart is Coronahulp Wageningen opgetuigd. Het is genoemd naar de Facebookgroep die inmiddels al meer dan 1.300 leden heeft. Om iedereen in Wageningen op de hoogte te brengen, hebben vorige week ruim zestig vrijwilligers door de hele stad huis aan huis flyers bezorgd.”

Meer dan 300 mensen meldden zich inmiddels bij Coronahulp Wageningen om andere inwoners te helpen. Hartverwarmend volgens Astrid. “Dat varieert van boodschappen doen voor een oudere, de CV repareren, kaartjes sturen naar mensen in een verzorgingshuis, tot koken voor mantelzorgers. Maar we zien ook dat er nog niet zoveel hulp wordt gevraagd. Volgens mij hebben mensen daar nog wat schroom voor. Daarnaast komen mensen de eerste week nog wel door. Maar durf die hulp te vragen. Doe dat ook als je iemand in je buurt kent die wel wat hulp kan gebruiken. Meer dan 300 vrijwilligers staan voor je klaar!”

Coronahulp Wageningen bemiddelt niet alleen, maar er worden ook adviezen gegeven. “We wijzen vrijwilligers en hulpvragers op de maatregelen van het RIVM”, legt Astrid uit. “Dat betekent anderhalve meter afstand houden, goed je handen wassen en thuisblijven als je ziek of verkouden bent. En als je echt medische vragen hebt, dan raden we je aan om het Rode Kruis te bellen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden