Vorige week namen Jolanda Fennema en Catrien Hoogendoorn van het Leger de opbrengst blij in ontvangst. Foto: Jan Elsenaar
Vorige week namen Jolanda Fennema en Catrien Hoogendoorn van het Leger de opbrengst blij in ontvangst. Foto: Jan Elsenaar (Foto: )

Hartverwarmend! Zo helpen Wageningers elkaar

Door Sonja van Dam

Wat begon als een kleine privé-actie op Facebook van twee vriendinnen, Nathalie Elsenaar en Kimberly van Kuilenburg, is uitgegroeid tot een flinke inzameling van producten voor Wageningers die dat nodig hebben. Van koffie, potjes groenten, soepen, wasmiddelen, babyshampoo, tot aan snoepgoed en chocolade.

"We lazen dat een aantal voedselbanken de deuren moesten sluiten en dat deed ons deze actie starten. Hoewel de voedselbank in Wageningen niet dicht is, is deze hulp wel welkom. Doordat veel mensen meer kopen dan normaal, zijn de overschotten in de supermarkten ook kleiner. Dus... minder voor de voedselbank", aldus Nathalie.

"We besloten om alle boodschappen van gulle Wageningers, inclusief een mooie donatie van restaurant Beau aan de Lawickse Allee, naar het Leger des Heils te brengen. Vorige week namen Jolanda Fennema en Catrien Hoogendoorn van het Leger des Heils de opbrengst blij in ontvangst. Zij zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt. Dit zijn nou precies de acties die in moeilijke tijden van de grond komen ... en dat geeft de burger moed."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden